Ajankohtaista


Kiitos Jussi Markkanen!


Mahtavan uran jääkiekkoilijana pelannut ja elänyt Jussi Markkanen pukee perjantaina viimeiseen runkosarjaotteluunsa aktiivipelaajana, kun SaiPan vieraaksi Lappeenrantaan saapuu Mikkelin Jukurit.

Imatralaislähtöinen Markkanen on ammentanut kiekko-oppinsa Imatran Ketterässä, josta siirtyi SaiPaan nuorukaisena ja on sen jälkeen noussut huippumaalivahdiksi kiertäen niin Pohjois-Amerikan kaukaloissa kuin Sveitsissä ja Venäjällä. Suomessa hän on edustanut SaiPan ja Ketterän lisäksi Tapparaa ja Jokereita. Ja luonnollisesti Suomen maajoukkuetta.

Lukuisten henkilökohtaisten saavutusten kirkkaimpina kruunuina lienee valinta kahdesti Liigan parhaaksi maalivahdiksi (2000-2001 ja 2013-2014).

Pikkujuniorina Markkanen pelasi myös pesäpalloa, IPV:n riveissä 12-vuotiaaksi saakka.

”Eiköhän Imatralla siihen aikaan melkein kaikki ainakin kokeilleet lajia”, Jussi muistelee.

Tuo harrastus jäi, kun Imatralla avattiin golfkenttä vuonna 1987. Markkanen omien sanojensa mukaan ”hurahti siihen golfiin” kerralla.

Pesäpallo ei silti ole jäänyt unholaan, vaan Jussi on ollut tuttu näky Ukonniemen stadionilla kesäisin kannustamassa IPV:tä.

Markkanen on herrasmies, joka on aina osannut ottaa yhteisön huomioon. Sellaisella käytöksellä lunastaa paikkansa kannattajien ja yhteisön sydämissä. Ansaitusti.

IPV haluaa kiittää sinua, Jussi Markkanen, esimerkillisestä urasta ja kaikista ilon hetkistä, joita olet tuottanut eteläkarjalaisille urheilun ystäville. Matka urheilun parissa arvatenkin jatkuu myös pelaajauran jälkeen tavalla tai toisella. Maakunnan ja urheilun ilosanoman soihdunkantajia ei koskaan ole liikaa.

Tavaraa ja muita muistoesineitä sinulla varmasti on jo riittävästi. Me haluamme antaa sinulle kaksi kausikorttia ensi kesän peleihimme. Tervetuloa Ukonniemeen!

Mutta ennen kesää tapahtuu vielä monta asiaa. Loistavaa ja ikimuistoista perjantai-iltaa sinulle sekä koko yhteisölle. Ja tietysti menestystä ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin! Palataan sen jälkeen kesälajien pariin!

Kiitos koko IPV:n puolesta näistä vuosista!

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi