Superpesis


Vahvistunut Pattijoki saapuu IPV:n vieraaksi kotiavaukseen


Superpesiksen kausi on käynnistynyt IPV:n osalta Fuengirolassa pelatulla ottelulla, sekä kahdella vierasottelulla kotimaassa. Nyt on vihdoin aika käynnistää kausi myös kotistadionilla Ukonniemessä.

Pattijoen Urheilijoiden (PattU) tavoitteena on parin vaikeamman vuoden jälkeen nousta takaisin pudotuspeleihin. Toissa kaudella PattU taisteli sarjapaikasta karsintasarjassa, ja viime kaudella sarjasijoitus oli yhdeksäs.

Nyt Pattijoella puhaltavat uudet tuulet, ja joukkuetta on vahvistettu kesän koitoksiin. Pattijoen paitaan täksi kaudeksi suuntasivat Joensuusta siirtynyt Timo Kallio, sekä Kempeleestä siirtynyt kauden 2015 lyöjäkuningas Ossi Meriläinen.

Pattijoen paidasta ennestään löytyi huippulukkari Topi Kosonen, joka on mailan varressa myös joukkueen parhaimmistoa. Pelinjohtajien ennakkorankingissa PattU oli sijoitettu kuudenneksi.

PattU on pelannut tällä kaudella kolme ottelua, joista se on voittanut kaksi ja kerännyt kuusi sarjapistettä. Pattijoen voitot ovat tulleet Kiteeltä lukemin 0-2 (1-2, 3-6) sekä sarjanousija Haminalta murskalukemin 2-0 (12-0, 5-1).

Pattijoen ainoa tappio tuli keskiviikkona sarjan ennakkosuosikkia Vimpeliä vastaan. Vimpeli voitti tuon ottelun 0-2 (4-6, 3-9).

Alkukauden otteluissa Pattijoen onnistujia ovat olleet kärjessä pelaava Paavo Pelto (10 tuotua juoksua), monitaituri Topi Kosonen (1+4=5 lyötyä, 6 tuotua sekä 15 kärkilyöntiä) sekä lyöjäjokeri Jari Törmänen (0+7 lyötyä).

IPV on alkukauden kolmesta ottelusta onnistunut voittamaan yhden, kun se voitti viime lauantaina Alajärven Ankkurit supervuoron jälkeen lukemin 1-2 (2-5, 5-4, 0-4). IPV:n pistesarake näyttää tällä hetkellä kahta pistettä.

Redsien riveistä alkukauden onnistujia ovat Jussi Hurskainen (1+3=4 lyötyä, 5 tuotua juoksua) sekä Alajärvellä supervuoron läpilyönnillä ratkaissut Tommi Päivinen (1+3=4 lyötyä, 10 kärkilyöntiä).

Ottelu alkaa perjantaina kello 18.

Santeri Tynkkynen santtyu@gmail.com