Superpesis


Pattijoki tehokas vieras


IPV:n ensimmäinen kotiottelu tämän kauden Superpesiksessä päättyi vierasjoukkue Pattijoen 0-2 voittoon (1-6, 4-5). PattU oli etenkin sisällä pari piirua kotijoukkuetta edellä.

Pattijoen ratkaisupelaajat löytyivät jokerikolmikosta. Kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Ossi Meriläinen löi neljä, Jari Törmänen myöskin neljä, ja Tapio Salo säesti kaksikkoa kahdella lyödyllä juoksulla.

Avausjaksolla IPV ei saanut kunnolla otetta vierasjoukkueen sisäpelistä ja jokerikolmikko johdatti heti ensimmäisessä sisävuorossa Pattijoen 0-3 johtoon.

IPV:n jakson ainoan löi toisen tasoittavalla keskipompulla Jere Dahlström ja kotiin kirmasi Juuso Lattu. Lopulta kotijoukkue ei päässyt missään vaiheessa kunnolla uhkaamaan Pattijoen jaksovoittoa ja viimeisen sinetin paukautti Jere Achren lyömällä kunnarin tyhjään kenttään neljännen aloittavalla.

- Ensimmäisestä jaksosta ei jäänyt oikein mitään kerrottavaa. Oltiin tosi hermostuneita ja ulkopeli oli tosi heikkoa. Liian jännittynyttä, vaikka oli eka kotipeli, pelinjohtaja Petri Tuuva harmitteli.

Toisella jaksolle pelinjohtaja Tuuva vaihtoi lukkariksi Ville Liukun tilalle Joona Sikiön ja jakson alku oli muutenkin ensimmäistä parempi. Dahlström löi yhden palon ajolähdössä Konsta Kurikan kotiin. Tasoittavalla Pattijoen jokerikolmikko löi juoksut mieheen vieden vieraat 1-3 johtoon.

Toisen aloittavalla IPV:n ykköspalkittu Jussi Hurskainen paukautti tyhjään kenttään kunnarin kopparin avustuksella, mutta Meriläinen ja Törmänen löivät toisen vuoron tasoittavalla Pattijoelle pari juoksua lisää.

- Jos tänne pääsee lehdistötilaisuuteen ykköspalkittuna niin, että kaverin koppari kauhoo palloa, niin ei se hirveästi lämmitä. Mieluummin ottaisin joukkueelle pisteitä kuin henkilökohtaisia muistamisia, Hurskainen kommentoi.

- Nyt saadaan ennen tiistaita harjoitella hyvin. Perustekemisessä on puutteita tällä hetkellä, mutta harjoituskentältä toistojen kautta onnistumisia alle.

Vajaaksi jäänyt loppukiri alkoi kolmannen aloittavalla Juuso Latun harhaheiton avustuksella tuomalla juoksulla. Sama herra toi ottelun kolmannen juoksunsa neljännen aloittavalla. Lyöntisarakkeeseen illan kolmannen merkintänsä nappasi Dahlström. Painostuksesta huolimatta tämän lähemmäs punaisilla ei perjantai-iltana ollut asiaa.

- Toinen jakso oli vähän parempaa ja vaihtotilanteissa onnistuttiin paremmin, mutta tuli pahoja kopinnostopaloja ja semmoisia. Muutamia aika pahoja epäonnistumisia, ettei päästy jatkamaan peliä.

- Eikä tuo toisen jaksonkaan ulkopeli kestänyt. Kun sisällä tehdään juoksu per vuoro, kuten toisella jaksolla, niin sen pitäisi riittää kun ulkopeli on ok.

IPV pelaa seuraavan pelinsä tiistaina, kun Ukonniemeen saapuu vieraaksi Hyvinkään Tahko.

- Tässä on meille tarjolla hyviä pelejä koko ajan. Nyt keskitytään uudestaan ja tehdään rauhassa hommia. Ei me niin heikkoja olla kuin tämä tulos antaa ymmärtää. Meistä on parempaan, Tuuva paaluttaa lopuksi.

Palkitut

IPV I : Jussi Hurskainen
IPV 2 : Jere Dahlström

Lähitapiolan pistekisa

3 pistettä : Jussi Hurskainen
2 pistettä : Jere Dahlström
1 piste : Konsta Kurikka

Lehdistötilaisuus (Youtube)
Jussi Hurskaisen kunnari (Youtube)
Ottelun juoksukooste (Youtube)
Ottelun tilastot

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi