Superpesis

Tahko haki täydet pisteet Imatralta

IPV sai kauden toisessa kotiottelussa vastaansa Hyvinkään Tahkon. Kotijoukkueen kannalta ottelu ei mennyt käsikirjoituksen mukaan, kun Tahko haki Ukonniemen Stadionilta täyden pistepotin lukemin 0-2 (1-2, 2-5).

Redsit onnistuivat rakentamaan tilannetta heti ensimmäisissä vuoropareissa, mutta tällä kertaa kotiutuslyönnit eivät onnistuneet. Ottelun avausjuoksusta vastasikin vierasjoukkue Hyvinkään Tahko. Ensimmäisen tasoittavalla Atte Brandt löi merkistä väliin, ja Joni Rytkönen toi 0-1-juoksun.

IPV avasi omat juoksuhanat kolmannen aloittavalla, kun lyöjäjokeri Jere Dahlström sivalsi pallon väliin ja Jussi Hurskainen toi 1-1-tasoituksen.

Ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin neljännen aloittavalla, kun Tahkolta ensimmäisenä lyömään astellut Lauri Vierimaa tykitti nollatilanteessa kakkosluukusta läpi, ja kiersi kunnarin. Vierimaan kunnarin myötä avausjakso päättyi Tahkolle 1-2.

- En tiedä onko omassa päässä odotuksia, että oltaisiin parempi joukkue. Eka jakso pelattiin hyvää ulkopeliä, hirveästi vaan tulee etenemisvirheitä ja henkilökohtaisia virheitä. Vähän itse syödään tilanteet. Saatiin nollan palon ajolähtöjä kolmessa ekassa vuorossa, mutta ei onnistuttu kotiuttamaan, se on silloin tuskaista, IPV:n  pelinjohtaja Petri Tuuva pohti.

Toinen jakso alkoi IPV:n kannalta paremmin, kun heti ensimmäisessä vuoroparissa kotijoukkue onnistui. Jere Dahlström löi ajolähtötilanteessa keskipompun, joka riitti tuomaan Juuso Latun kotiin.

Toisen jakson käännekohta nähtiin toisella aloittavalla, kun Tahko sai sisäpelinsä rullaamaan. Ensin Tahkon lyöjäjokeri Mikko Mahlamäki tykitti keskisaumasta tasoitusjuoksun, jonka jälkeen Lauri Vierimaa löi kakkospuolelta Tahkon 1-2-johtoon.

Samaisessa sisävuorossa Tahko lisäsi johtoaan vielä kahdella juoksulla, kun Kimmo Carlson sekä Joni Rytkönen löivät taululle lukemat 1-4.

- Yksi huono ulkovuoro ja silloin Tahko teki nuo juoksut, muuten oltiin mukana. Tällä hetkellä se ei riitä, Tuuva totesi.

Neljännen aloittavalla Mahlamäki lisäsi Tahkon johtoa vielä 1-5. Tuon kyseisen juoksun toi Joni Rytkönen.

IPV haki lopussa vielä vimmatusti loppukiriä, joka lopulta jäi vajaaksi. Jere Dahlström onnistui vielä kertaalleen lyömään Juuso Latun kotipesään, mutta enempää juoksuja ei nähty, ja toinen jakso kirjattiin vierailijoille 2-5.

- Vähän odotellaan, että Jere (Dahlström) onnistuu aina, mutta ei se niin mene, tarvitaan tulitukea muiltakin, Tuuva summasi ottelua.

IPV pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina Haminassa.