Superpesis


Ulkopeli romahti Seinäjokea vastaan


Kaunis lauantai-ilta, Ukonniemi ja pesäpalloa. Kaunis yhdistelmä, mutta ei toiminut tällä kertaa. Seinäjoki haki sarjapisteet IPV:n ulkopelin suosiollisella avustuksella murskaluvuin 0-2 (3-14, 3-14).

Avausjakson ensimmäiset vuoroparit olivat IPV:n kannalta synkkiä. Sisällä tilanteiden rakentelu oli vaikeaa ja kotiutusyrityksiä tuli ensimmäisessä ja toisessa vuorossa kummassakin vain yksi. Valitettavasti samaan aikaan ulkopeli oli poikkeuksellisen heikkoa ja Seinäjoki sai juhlia. Kahden vuoroparin tilanne oli murskaavasti 0-9 sisältäen Jukka-Pekka Vainionpään pajatson tyhjennyksen sekä Atte Kontion kunnarin. Kaiken kaikkiaan yhdeksästä juoksusta seitsemän voidaan kirjata räpylävirheiden kategoriaan.

Kolmannen aloittavalla IPV sai ensimmäistä kertaa sisäpelistä kiinni ja teki kolme juoksua lyöjinä Jere Dahlström, Jarkko Matikka ja Jussi Hurskainen. Valitettavasti nousu oli näennäinen, sillä kolmannen tasoittavalla JymyJussit karkasi lopullisesti Vainionpään kolmella juoksulla ja Juuso Myllyniemen kunnarilla.

Toinen jakso sujui kaksi vuoroparia normaalimmalla kaavalla. Kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa onnistuivat sekä Vainionpää että IPV:n Jere Dahlström. Tilanne oli jakson puolivälissä 2-2.

Kolmannen aloittavalla Vainionpää löi jälleen yhden ja adjutantit pari lisää. Lopullinen isku tuli neljännen aloittavalla, kun täysin lannistunut IPV katseli seinäjokelaisten juoksujuhlia. Vainionpää tyhjensi ottelussa toiseen kertaan pajatson ja kirjautti uuden Superpesiksen ennätyksen yhdessä ottelussa lyötyjen juoksujen määrässä saldolla 2+14. Lisäksi hän toi ottelussa viisi juoksua.

Tappiotilanteessa 2-14 IPV:n loppukiri neljännen tasoittavalla oli enemmänkin kosmeettinen. Loppuluvut 3-14 viimeisteli Konsta Kurikka kotiuttamalla Tommi Päivisen.

Kahden kärkijoukkueita vastaan pelatun vieraspelin (Joensuu ja Kouvola) paras anti oli huomattavasti tiivistynyt ulkopeli, mutta Seinäjokea vastaan IPV oli räpylässä heikko. Kaiken kaikkiaan 28 päästetystä juoksusta räpylävirheiden piikkiin pystyy laittamaan yli puolet, mikä on Superpesiksessä liikaa.

Ottelu jää historiankirjoihin IPV:n osalta ainoastaan siksi, että Imatralla todistettiin Vainionpään ennätysiltaa.

Seuraavan kerran IPV pelaa tiistaina Pattijoella, jonka jälkeen alkaa viikon juhannustauko.

Ottelun tilastot
Lehdistötilaisuus (Youtube)

Palkitut:

IPV 1 : Mikko Kosonen
IPV 2 : Juuso Lattu

Lähitapiolan pistekisa

3 pistettä : Mikko Kosonen
2 pistettä : Juuso Lattu
1 piste : Jere Dahlström

 

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi