Superpesis


Juuso Lattu solmi jatkosopimuksen


IPV on solminut kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen Juuso Latun kanssa. 23-vuotias vaihtaja ja etenijä valittiin viime viikolla kesä-heinäkuun vaihteessa pelattavaan miesten Itä-Länteen.

Sopimus julkaistiin Latun videohaastattelussa, jonka löydät täältä. Haastattelussa puidaan peliuraa junioreista lähtien, käydään läpi tavoitteita ja analysoidaan myös joukkueen tilannetta tällä hetkellä.

Lattu on IPV:n kasvatti, joka on pelannut Ykköspesiksen runkosarjassa punaisissa 95 ottelua (lyödyt 5+9=14, tuodut 154 ja kärkilyönnit 405).

Lattu nousi kaudelle 2017 IPV:n mukana Superpesikseen ja hän löi vauhdilla läpi pääsarjan huippupelaajien joukkoon (lyödyt 2+5=7, tuodut 49 ja kärkilyönnit 171). Etenijänä ja vaihtajana joukkueen avainpelaajaksi noussut Lattu valittiin kauden päätteeksi Superpesiksen vuoden tulokkaaksi.

Tällä kaudella Lattu on pelannut 13 ottelua lyöden yhden kunnarin, tuoden 19 juoksua ja kirjauttamalla 73 kärkilyöntiä kovalla onnistumisprosentilla 72,28.

- Erittäin hyvät fiilikset jatkosopimuksesta. Nyt kun on saatu jätkät kuntoon ja päästään oikeasti näyttämään tuolla kentällä mitä osataan, niin miksi en jatkaisi myös ensi kaudella, Lattu kertoo.

- Täällä on hyvä olla. Hienot olosuhteet, Aviasport Areena ja Stadion Ukonniemessä. Kyllä tässä joukkueessa on aika kiva pelata. En minä muuten täällä olisi.

Valinta Itä-Länteen täytti yhden Latun henkilökohtaisista haaveista, mutta päällimmäinen tavoite lähivuosille on kirkas.

- Tavoite on voittaa SM-mitali ja mieluiten IPV redsien väreissä. Henkilökohtaisia tavoitteita ei ole, mutta SM-mitalin haluan.

Alkukausi on sujunut IPV:llä odotuksin nähden mollivoittoisesti, eikä siinä rinnalla henkilökohtaiset onnistumiset juuri lämmitä.

- Ollaan pelattu todella heikosti alkukausi. En tiedä sitten onko kaikilla ollut liian suuret odotukset. Fysiikassa mentiin talvella järkyttävän paljon eteenpäin ja kehitys on ollut valtavaa. Oli varmaan ajatus, että tuonne pleijareihin kävellään. Kun alkupelit eivät sujuneetkaan, niin pelaaminen meni kai tietynlaiseen henkiseen lukkoon, eikä homma ole lähtenyt rullaamaan.

Juuso Latun kummiyritys on Bar Q.

Sopimukset 2019

Juuso Lattu
Konsta Kurikka
Nino Muuruvirta

Optiot 2019

Tuisku Tuovinen

Mikko Pehkonen mikko.pehkonen@ipv.fi