Ajankohtaista

Jymy kaatoi kunnareilla vahvasti taistelleen IPV:n

IPV haastoi hyvin ennakkosuosikin asemassa ollutta Sotkamon Jymyä. Ratkaisuksi muodostui kuitenkin Jymyn kolme kunnaria illan aikana ja pisteet matkasivat Sotkamoon 0-2 (2-9, 3-4) lukemin.

Ottelun puolitoista ensimmäistä vuoroparia olivat melko tasaista peliä. Jakson käännekohdaksi muodostui toisen vuoroparin tasoittava vuoro, kun Jymyn Roope Korhonen tyhjensi pajatson syöksykoppia yrittäneen Nino Muuruvirran edestä ja vuoron päätyttyä vierailijat olivat kuuden juoksun johtoasemassa. IPV sai seuraavalla sisävuorollaan vielä tilannetta aikaan ja viimeistelikin kaksi juoksua, mutta Jymy jatkoi tasoittavalla vuorolla juoksujen takomista eikä IPV enää pystynyt vastaamaan tähän.

Toisen jakson alkuun Juuso Lattu kuritti kasvattajaseuraansa kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisella läpilyönnillä. IPV ei kuitenkaan lannistunut, vaan oli vahvasti mukana taistossa jakson aikana. Se siirtyikin toisella sisävuorollaan 3-2 johtoasemaan ja seuraavalla ulkovuorolla Mikko Kosonen teki suhteellisen ison kahden palon arvoisen suorituksen. Neljännen aloittava vuoro alkoi kuitenkin IPV:n kannalta taas murheellisesti, kun Elmeri Purmonen kiersi tyhjään kenttään Jymyn jo illan kolmannen kunnarin ja toi tuplajuoksulla Jymyn johtoasemaan. Se muodostui lopulta ottelun ratkaisuksi, vaikka IPV jatkoi vahvaa taisteluaan.

-Jakso kerrallaan pelattiin. Jaksotauolla tsempattiin ja tultiin paremmin peliin, kärki kulki ja oltiin oikeasti pelipäällä. Vastustaja löi myös hyvin palloa, eikä voitettu sitten toistakaan jaksoa. Kaveri oli hyvä ja meillä muutama parannuksen paikka, ykköspalkittu Joona Sikiö kommentoi.

-Tuli nyt ne läpilyönnit siihen. Eri toten Roopen (Korhonen) lyönnistä ensimmäisellä jaksolla, niin meidän on pakko pelata hiukan riskillä ja Nino (Muuruvirta) teki oikean ratkaisun. Se ei vaan jäänyt räpylään ja tulos oli 1+3. Toisella jaksolla (Juuso) Latun lyönti oli varmaan kova, koska ei kissaa keretty sanoa. Ja (Elmeri) Purmosen lyönti jäi vähän harmittamaan, en ihan tiedä mitä siinä kävi. Mutta hyvään kohtaan ja meille pahaan paikkaan läpäri siihen ja tulos on sitten tämä. Ylpeä joukkueesta. Taisteltiin Jymyä vastaan noinkin hyvin, ja oltiin ulkona hyviä näistä muutamasta asiasta huolimatta. Parempi kuitenkin voitti, pelinjohtaja Vesa Toikka summasi

Seuraavaksi Redsit kohtaa kaksi muuta kaakon kulman joukkuetta. Ensin IPV kohtaa tulevana perjantaina 24.5. Kouvolan Pallonlyöjät vieraissa kello 18. Seuraavana tiistaina 28.5. Haminan Palloilijat vierailee Ukonniemessä kello 18.