Ajankohtaista


IPV:n kunniagalleria sai kaksi uutta jäsentä


Punaisten kunniagalleriaan valittiin tänään Matti Stenberg ja Pentti Lipponen

Matti Stenberg

Matti Stenberg on harvoja IPV:ssä toimineita henkilöitä , jotka ovat tehneet työtä IPV:n eteen kuudella vuosikymmenellä. Hänen rinnassaan on sykkinyt tuona aikana todellinen Reds sydän.

IPV otti naispesäpallon mukaan toimintaan 60-luvulla ja Matti aloitti naisten joukkueen huoltajana.

70-luvulla hän toimi IPV:n ensimmäisenä toiminnanjohtajana. Tuolloin IPV toteutti ensimmäiset todelliset vahvistukset mm. Pentti Lipponen, Rauli Rapo ja Raimo Papinaho, joiden hankinnassa Matti oli voimakkaasti mukana. Seurauksena oli ensimmäinen miesten SM mitali, pronssinen 1973 ja jatkona ensimmäiset mestaruudet 1977-78.

80-luvulla, muutaman välivuoden jälkeen hän toimi edustus IPV:n johtoryhmässä erityisenä vastuualueenaan markkinointi . Sen seurauksena IPV voitti seuraavat mestaruudet 1986 ja 1991. Tämä työ jatkui myös pitkälle 90-lukua, jossa saavutuksena IPV:n toistaiseksi viimeisin mitali  hopeaa 1993.

Myöhemmin 2000 luvulla Matti oli mukana taustaryhmässä Jani Valkeapään tullessa puheenjohtajaksi. Viimeisenä suurena ponnistuksena syntyi hänen kynästään IPV:n historiikki vuonna 2015.

Matti on saanut pesäpalloliitolta Vuoden Markkinoija tunnustuksen vuonna 1986.

Pentti Lipponen

Pentti Lipponen tunnettiin aikanaan pesäpallon mestaruussarjan yhtenä kovalyöntisimmistä ja

lujaheittoisimmista pelaajista. Pentin kakkospuolen pystymailalyönti oli ase, joka sai vastustajan kakkosvahdin useasti miettimään ulkopelipaikkavalintaansa.

Pentti aloitti kaikkiaan 18 vuotta ylimmällä sarjatasolla kestäneen uransa v. 1971 Riihimäellä ja saavutti ensimmäisen Suomen mestaruuden seuraavana vuonna Oulun Lipossa.

Imatralle Pentti saapui kaudeksi 1974, kun IPV:llä piti olla koossa yksi kaikkien aikojen parhaimmista joukkueista. Sinä vuonna ei kuitenkaan menestystä vielä tullut, mutta muutama vuosi myöhemmin sitten rävähti Pentin ollessa tärkeä osa vuosien 1977 ja 1978 mestaruusjoukkueissa.

Kolmannen mestaruuden IPV:ssä Pentti saavutti v. 1986, jolloin hänet kruunattiin myös sarjan lyöjäkuninkaaksi. Koko urallaan Pentti pelasi SM-sarjassa 421 ottelua, löi niissä 45 kunnaria ja 381 juoksua sekä toi 322 juoksua.

Itä-Länsi -otteluun Pentti Lipponen valittiin 6 kertaa.

Juhlavideoon tästä https://youtu.be/bLG4NZcbKQM

 

Imatran Pallo-Veikot imatran.palloveikot@gmail.com