Ajankohtaista


POWER CUP 2023 IMATRALLA


KANSAINVÄLISTYMISEEN SUURET MAHDOLLISUUDET - MAAILMAN SUURIN LASTEN JA NUORTEN LENTOPALLOTAPAHTUMA POWER CUP JÄRJESTETÄÄN 2023 IMATRALLA

TURNAUKSEN OSALLISTUJAMÄÄRÄKSI ODOTETAAN OLOSUHTEIDEN NORMALISOIDUTTUA N. 7 500-8 500 PELAAJAA JA HUOLTAJAA. KOKONAISKÄVIJÄMÄÄRÄ NOUSEE YLI 10 000 HENKILÖN, KUN MUKAAN LASKETAAN VIERAILIJAT, KATSOJAT JA TALKOOHENKILÖKUNTA.

Järjestyksessään Imatran turnaus on 38:s Power Cup. Koskaan aiemmin ei Imatralla vuodesta 1985 kiertänyttä tapahtumaa ole järjestetty. Vuoden 2023 tapahtuma järjestetään 8.-11.6. ja tapahtuman hakijoina olivat Ruokolahden Raju ja Imatran Pallo-Veikot. Imatralla järjestämispaikkana toimii Imatran Ukonniemi, jonne saadaan kaikki tapahtumapaikat yhtenäiselle alueella, kävelymatkojen päähän toisistaan. Yksi uusi kiinnostava kulma on Venäjä yhteistyön rakentaminen ja pelaajien houkuttelu rajan itäpuolelta Power Cupiin.

Rakenteilla on Etelä-Karjalan liiton, Imatran kaupungin sekä Lentopalloliiton suhteiden hyödyntäminen venäläisten joukkueiden houkuttamisessa turnaukseen ja mm. Power Cup junayhteyden rakentaminen Pietarin ja Imatran välille. Lisäksi sijainti ja yhteydet mahdollistaisivat myös muutaman alkusarjan lohkon otteluiden pelaamisen Svetogorskissa. Vuoksen varrella sijaitsevaan Imatran ystävyyskaupunkiin on matkaa vain muutama kilometri.

Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka:

- Imatra on hyvin tyytyväinen tavoitellun Power Cupin järjestämisestä 2023. Tapahtuma tukee Imatran strategisia panostuksia juuri urheilumatkailuun. Suuren massatapahtuman saaminen ja toteuttaminen on mahdollista Imatran seudun urheiluseurojen yhteistyön ja kaupungin rakentamien fasiliteettien ansiosta.

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen:

- Mahtavaa, että kaupungit ovat näin kiinnostuneita hakemaan Power Cup tapahtumaa itselleen. Meillä oli todella hyvät hakijat vuodelle 2023, mutta Imatra vei voiton tällä kertaa. Imatran sijainti tuo myös yhden hienon lisäkulman, jotta voisimme saada ennätysmäärän kansainvälisiä joukkueita tapahtumaan. Kaikkiaan on hienoa saada Power Cup myös itäiseen Suomeen järjestettäväksi.

Tapahtumajohtaja Anna Komu:

- Käydessäni Imatralla katsomassa aluetta, yllätyin todella positiivisesti. Imatralta löytyy todella upeat puitteet tämän tapahtuman järjestämiselle ja minulla on fiilis, että saadaan Ruokolahden Rajun, Imatran Pallo-Veikkojen ja Imatran kaupungin kanssa tehtyä myös kaikenlaista uutta tapahtuman suhteen.

Tänä kesänä Power Cup järjestetään Salossa 29.7.-1.8. ja ensi vuonna Kauhavalla.

Lisätietoja:

Tapahtumajohtaja Anna Komu

anna.komu(at)lentopalloliitto.fi

+358 50 494 9504

Imatran Pallo-Veikot ipvreds@gmail.com