Superpesis


IPV punnersi kahden pisteen voittoon Haminassa


IPV otti torstaina tiukan voiton vierasottelusta Haminan Palloilijoita vastaan lukemin 0-1 (4-5, 1-1

IPV:n ensimmäinen sisävuoro oli hyvää peliä ja se sai muodostettua kärjestä palottoman ajolähdön. Juho Toivola vei IPV:n 0-1 johtoon kotiuttamalla Joona Sikiön kolmosjatkeen lyönnillä. Tasoittavalla HP:n pelin hieman sekosi Rasmus Surakan oikeiksi tuomituista syötöistä. Erik Lahti kuitenkin tasoitti pelin kotiuttamalla Joona Mäkelän välilyönnillä.

IPV:n toinen sisävuoro oli vaikea ja turvauduttiin aikalisään. Tasoittavalla vuorolla Kimmo Lukkarin ajolähdön purku osui aivan Konsta Hyötyläisen räpylän vierestä kenttään ja Matias Litmanen toi HP:n johtojuoksun. Lauri Yrjölä arvioi myöhemmin takarajalla Juha Toikan lyönnin väärin ja Elias Pitkänen pääsi tuomaan HP:n 3-1 johtojuoksun.

IPV:n vaikeudet sisäpelissä jatkuivat kolmannella vuoroparilla. HP:n tasoittavalla Nino Muuruvirta löi ykköstilanteessa pallon läpi, mutta paloi kolmoselle johon Joona Mäkelä jäi ja tästä ei seurannut kuin kolmostilanne. Tilanne jatkui yhden palon ajolähdöksi. Kimmo Lukkarin yritys kotiuttaa Mäkelä epäonnistui, mutta seuraavilla lyönneillä hän onnistui kotiuttamaan Henri Heikkilän ja tilanne oli 4-1.

Neljännellä vuoroparilla Juho Keinäsen läpilyönti kolmosrajasta muodosti IPV:lle palottoman ajolähdön. Juho Toivola löi myös pallon läpi kolmospuolelta kahden juoksun arvoisesti ja takaa-ajo jatkui takatilanteena juoksuin 4-3. Yhden palon ajolähtöä purkamaan tullut Tommi Piirainen tasoitti tilanteen kotiuttamalla Toivolan. Mikko Kosonen vei IPV:n johtoon eikä HP enää saanut viimeisellä sisävuorolla kunnollista takaa-ajoa.

Toisen jakson alkuun HP sai muodostettua yhden palon ajolähdön, mutta Henri Heikkilä ja Joona Mäkelä paloivat kotiin. Muuten jakso ei ollut sisäpelin juhlaa eikä kunnollisia tilanteita nähty toisella ja kolmannella vuoroparilla.

Neljännellä vuoroparilla HP sai muodostettua palottoman ajolähdön, josta Kimmo Lukkari kotiutti Nino Muuruvirran välilyönnillä. IPV vaihtoi omalle sisävuorolleen Joona Sikiön numerolle neljä josta lyöntivuoro alkoi ja Konsta Hyötyläisen jokeriksi. Tommi Piirainen varmisti yhden palon ajolähtötilanteesta IPV:n voiton kotiuttamalla Joona Sikiön kolmosjatkeen lyönnillä. Sasu Iivarinen paloi kotiin Piiraisen viimeisellä lyönnillä. Ajolähtö kuitenkin jatkui, mutta Lauri Yrjölä eikä Rasmus Surakka onnistuneet kotiuttamisessa ja toinen jakso päättyi tasalukemiin.

-Oltiin alkuun selkeä altavastaaja, ei saatu oikein peliä kulkemaan. Kun saatiin vähän peliä auki nämä meidän jokerit taas ratkaisi pelin. Olen siihen äärimmäisen tyytyväinen, kun tultiin takaa ohi. Yritettiin tauolla, että yksinkertaistetaan peliä ja tehdään pelistä helppo, mutta ei saatu sisäpeliä yhtään kulkemaan. Niin vain tultiin takaa ja saatiin se juoksu. Kahteen pisteeseen täytyy olla tänään äärimmäisen tyytyväinen. Olen ylpeä joukkueesta, ei ollut nappipeli ja nappipäivä, mutta pystyttiin klaaraamaan pisteet. Iso peukku joukkueelle. Pelinjohtaja Jukka Mäkinen iloitsi lehdistötilaisuudessa.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com