Superpesis


JymyJussit parempi kotiutuslyöntikilpailun jälkeen - Yksi piste palkinnoksi


IPV kärsi sunnuntaina 20.6.2021 tappion Seinäjoen JymyJusseille lukemin 1-2 (3-2, 4-7, 0-0, 2-4)

JymyJusseilla oli ensimmäisellä sisävuorolla ajolähtö pitkään päällä. Kahden kotiin tulleen palon jälkeen Viljo Sillanpää sai vietyä vierailijat johtoon kotiuttamalla Elmeri Liedon. IPV:llä oli muutama kotiutusyritys tasoittavalla vuorolla, mutta nämä päätyivät paloiksi ja haavoiksi.

Toisella vuoroparilla JymyJussien kakkoskärjestä lähtenyt tilanteenrakentelu kuivui Konsta Hyötyläisen koppiin. Tasoittavalla vuorolla IPV:n sisäpeli oli jälleen vaikeaa. Juho Toivola sai kahden palon tilanteessa vaihdettua kolmostilanteen, mutta vuoro päättyi hänen palaessaan itse ykköspesälle.

Myös JymyJussien kolmannella vuoroparilla kahden palon kolmostilanne kuivui takaetenijän palamiseen. IPV sai kavennusjuoksun kahden palon ajolähdöstä Ville Pietisen juostessa kotiin Tommi Piiraisen välilyönnillä.

JymyJussit siirtyi neljännellä vuoroparilla jälleen johtoon, kun Joona Sikiö pomputteli Jukka-Pekka Vainionpään lyönnin jälkeen palloa ja Atte Kontio kerkesi tämän turvin kotiin. Tasoittavalla vuoroparilla tutut jokerit nousivat taas ratkaisijan rooliin. Aluksi Juho Toivola kotiutti palottomasta ajolähdöstä Miitri Pesosen ykkösrajan näpyllä ja Tommi Piirainen löi ratkaisevan juoksun kakkosjatkeelle. Juoksun tuojana Juho Keinänen.

Toisen jakson alkuun lyöntijärjestystä muuttanut IPV aloitti räväkästi. Ensin Miitri Pesonen karkasi kakkospesältä tulleen harhaheiton turvin kotiin ja perään Juho Toivola kotiutti ajolähdöstä Joona Sikiön ja Juho Keinäsen. Tasoittavalla vuorolla nähtiin IPV:n kannalta pahin mahdollinen tilanne. Jukka-Pekka Vainionpää täräytti ajolähdöstä pallon kolmospuolelta läpi kunnarin ja kolmen tavallisen juoksun arvoisesti ja IPV oli takaa-ajajan asemassa. IPV:n peli lamaantui pahasti tämän jälkeen.

Toisella vuoroparilla Vainionpää ja Ville Hotakainen lisäsivät vierailijoiden johtoa kolmeen juoksuun kotiuttamalla Tero Tyynelän ja Ville Viidan.

Kolmannella vuoroparilla nähtiin pientä toivonpilkahdusta, kun Sasu Iivarinen kotiutti takatilanteesta Ville Pietisen. IPV:llä oli vielä kaksi ajolähtöä, mutta niiden purkaminen epäonnistui. Tasoittavalla vuorolla Elmeri Lieto näpäytti Atte Kontion kotiin. IPV ei onnistunut enää nousemaan ja siirryttiin supervuoropariin.

JymyJussit sai vaarallisesti palottoman ajolähdön, mutta IPV:n ulkokenttä paransi taas ja kotiin saatiin kaksi paloa. Sasu Iivarisen koppi varmisti vierailijoiden nollille jäämisen. IPV sai kahden palon ajolähdön tasoittavalla vuorolla, mutta Joona Sikiö paloi kotiin.

Jukka-Pekka Vainionpää ja Ville Hotakainen onnistuivat viemään kotiutuslyöntikilpailussa JymyJussit 0-2 johtoon ja Mikko Kytömäen kunnari ja tavallinen juoksu alkoi olemaan ratkaiseva tekijä seinäjokelaisten voitolle. IPV sai omalla vuorollaan kaksi juoksua Juho Toivolan ja Tommi Piiraisen kotiuttaessa Joona Sikiön ja Miitri Pesosen.

-Hyvä nousu ensimmäisellä jaksolla, vähän huono lähtö peliin. Ulkopeli kuitenkin hyvää ensimmäisellä jaksolla ja se mahdollisti jaksovoiton. Toisella jaksolla mentiin heti johtoon ja aloitettiin hienosti. Meillä oli teemana, ettei Jukkis (Jukka-Pekka Vainionpää) ei lyö läpi, niin me voitetaan, mutta sitten se löi läpi. Meillä meni alaspäin pelaaminen ja heillä lähti nousuun sen jälkeen. Supervuorolla hyvä ulkopeli ja kestettiin, mutta ei itse saatu kaivettua juoksua vaikka saatiin kahdella palolla vielä tilanne. Kotareilla hyviä lyöntejä ja tekemätön paikka oikeastaan neljän juoksun takaan lähteä sisävuoroon. Mutta hyvä taistelu. Ei ihan paras peli meiltä, mutta kaveri oli tuon verran parempi. Ykköspalkittu Juho Toivola tiivisti ottelun lehdistötilaisuudessa.

-Olen vähän pettynyt siihen, että pojat lupasi taistella. Sitten tuli tällaisia löysäilyjä ja niihin olen pettynyt. En pidä löysäilystä ja se ei kuulu tyyliini. Pelinjohtaja Jukka Mäkinen kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com