Superpesis

IPV:lle piste juoksujuhlista

IPV taisteli pisteen juoksurikkaassa ottelussa Manse PP:tä vastaan. Ottelu päättyi supervuoroparin jälkeen tamperelaisille 1-2 (4-2, 8-13, 1-3).

Ensimmäisen jakson alkuun IPV sai pidettyä Manse PP:n kärjen kurissa, mutta se sai muodostettua vielä yhden palon ajolähdön josta Henri Puputti kotiutti Timo Torpan välilyönnillä. Myös IPV sai muodostettua omalla sisävuorollaan yhden palon ajolähdön, mutta Miitri Pesonen paloi kotiin Juho Toivolan kotiutusyrityksestä.

Toisella vuoroparilla Aleksanteri Haukka otti kahden palon ajolähdössä tärkeän kentän tyhjentäneen kopin. Juuso Myllyniemi teki viimeisenä lyöjänä hienon suorituksen vaihtamalla Topias Liljan ykköspesältä kotiin ja tamperelaiset olivat kahden juoksun johdossa. IPV kuitenkin nousi omalla sisävuorollaan. Mikko Kosonen löi pallon aluksi kolmosluukusta pallon läpi kunnarin ja Leevi Lehdon tuoman tavallisen juoksun arvoisesti. Tommi Piirainen lisäsi johtoa 4-2 kahdella kolmosjatkeen lyönnillä. Juoksujen tuojina Kosonen ja Aleksanteri Haukka.

Kolmannella vuoroparilla taululle ilmestyi Manse PP:n kärjestä kaksi ristiä Juho Keinäsen kopilla. Henri Puputti yritti vielä kakkosrajan näpyllä kotiuttaa Lauri Kivistä, mutta IPV:n ulkokenttä oli hereillä tässä tilanteessa. Tasoittavalla vuorolla IPV:n paloton ajolähtö kuivui Keinäsen irtoamiseen kolmospesältä ja Juho Toivolan lyödessä viimeisellä lyönnillään laittoman.

Neljännellä vuoroparilla IPV:n hyvät ulkopelisuoritukset jatkuivat ja se takasi tärkeän jaksovoiton.

Toisen jakson alkuun IPV sai palottoman ajolähdön, mutta Juho Toivolan vaikeudet jatkuivat tilanteen purkamisessa. Tuomas Jussila rokotti tasoittavalla vuorolla viime kauden seuraansa lyömällä pallon läpi kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti. Jussila toi vielä tuplajuoksun Juha Puhtimäen lyönnistä.

Toinen vuoropari oli juoksujuhlaa. Juho Toivola sai vihdoin onnistumisen lyötyään pallon ajolähdöstä läpi kunnarin ja kolmen tavallisen juoksun arvoisesti. Tommi Piirainen vei IPV:n hetkellisesti johtoon kotiuttamalla Toivolan. Tasoittavalla Manse PP tasoitti ensiksi tilanteen, kun Tuomas Jussila hyödynsi Sasu Iivarisen räpylävirheen. Juha Niemi vei tamperelaiset yhden juoksun johtoon ja pian Lauri Kivisen matala lyönti ajolähdöstä lipsahti takaa läpi ja taululla oli lukemat 5-10.

Toivola kavensi kolmannella vuoroparilla tilanteeksi 6-10 kotiuttamalla Joona Sikiön kakkosrajan näpäytyksellä. Manse PP kuitenkin lisäsi johtoa omalla sisävuorollaan. Ensin Juha Niemi ja Juha Puhtimäki löivät pallon takakentälle juoksujen arvoisesti. Myöhemmin Henri Puputti toi vielä 6-13 juoksun Simo Vainikaisen kolmospuolen lyönnistä.

Neljännellä vuoroparilla Mikko Kosonen löi pallon takaa läpi toisen kunnarin arvoisesti. Rasmus Surakka löi vielä uransa avausjuoksun kotiuttamalla Kososen. Jakso päättyi kuitenkin Manse PP:n hyväksi 8-13.

Supervuoroparilla Tommi Piirainen sai lyötyä yhden juoksun IPV:lle. Jussila löi kuitenkin tasoittavalla ratkaisevan läpilyönnin kolmospuolelle josta syntyi kunnari ja kaksi tavallista juoksua.