Superpesis


IPV nousi voittoon supervuorossa


IPV teki huiman parannuksen ja kaatoi sarjakärjen Kouvolan Pallonlyöjät

IPV teki huiman parannuksen ja kaatoi sarjakärjen Kouvolan Pallonlyöjät supervuoron jälkeen 2-1 (1-3, 2-1, 6-1).

KPL avasi ensimmäisellä vuoroparilla juoksutilin kahden palon tilanteessa Janne Kivipellon välilyönnillä. Juoksun tuojana Matti Saukko. IPV:n kärki aloitti ottelun vahvasti ja muodosti palottoman ajolähdön. Ensimmäinen palo syntyi Oskari Lukkarin irrotessa kopin aikana kolmospesältä. Tommi Piirainen löi jatkotilanteesta tasoitusjuoksun kakkosjatkeelle kotiuttaen Ville Pietisen.

Toisella vuoroparilla Matti Saukko paloi kotiin Juho Hacklinin kotiutusyrityksestä. Hacklinin seuraava lyönti olisi mennyt kakkosjatkeella laittomaksi, mutta se osui Aleksanteri Haukan räpylään ja sen turvin Valtteri Hämäläinen pääsi tuomaan 1-2 juoksun. IPV:n kärki paloi tasoittavalla kahdesti kakkospesälle ja vuoro päättyi Juho Toivolan epäonnistuttua etutilanteen vaihtamisessa.

Hacklin jatkoi juoksutehtailua kolmannella vuoroparilla kotiuttamalla Tommi Mäentaustan kakkospuolen lyönnillä. Tilanne jatkui palottomaksi ajolähdöksi, mutta kotiin syntyi kaksi paloa ja ensimmäisenä tilannetta purkanut Toni Kohonen löi viimeisellä laittoman. Tasoittavalla vuorolla Tommi Piirainen tuli viimeisenä lyöjänä purkamaan kahden palon takatilannetta. Tilanne kuivui Juho Keinäsestä syntyneeseen paloon kolmospesälle.

Neljännellä vuoroparilla Ossi Meriläinen ei onnistunut kotiuttamaan Matti Saukkoa. IPV sai tasoittavalla saateltua Oskari Lukkarin kakkospesälle. Hänen taakseen ykköspesälle syntyi kaksi paloa ja takaa-ajo päättyi Lukkarin palaessa kolmospesälle.

Toisen jakson alkuun IPV:n eteneminen jäi etupesille. Tasoittavalla vuorolla nähtiin kuitenkin loistava ulkovuoro. Yhden palon ajolähtö tyssäsi kahteen koppiin ja lisäksi Matti Saukko paloi kotiin ensimmäisen kopin jälkeen.

IPV sai toisella vuoroparilla sisäpeliään jälleen auki. Mikko Kosonen löi takatilanteessa pallon kolmosjatkeelle ja Ville Pietinen toi jakson avausjuoksun. KPL:n sisävuoro kuivui Jasperi Luoman yritettyä korjata epäonnistunutta lyöntiään yhden palon tilanteessa. Tilanteesta tuomittiin kaksi paloa kakkospesällä olleesta Iiro Nokkalasta sekä Luomasta itsestään.

IPV siirtyi kolmannella vuoroparilla 2-0 johtoon, kun Juho Toivola löi pomppulyönnin ajolähdöstä kotiuttaen Joona Sikiön. Tämän jälkeen KPL:n lukkari Janne Kivipelto sai otettua kaksi kärpästä IPV:n etenijöistä. Tasoittavalla vastaavasti IPV esitti loistavan ulkovuoron.

Viimeisellä vuoroparilla Tommi Piirainen ei saanut viimeisenä lyöjänä tehtyä juoksua takatilanteesta. Ossi Meriläiselle jäi tasoittavalla tehtäväksi purkaa kahden palon ajolähtö. Ensimmäinen lyönti osui ikävästi Toni Kohoseen ykköspesällä. Toinen lyönti löysi paikan kolmosjatkeelta kotiuttaen Tommi Mäentaustan. Viimeisellä IPV sai napattua jakson ratkaisseen kopin.

IPV sai supervuoroon loistoalun, kun Ville Pietinen löi pallon takaa läpi kunnarin ja Oskari Lukkarin tuoman tavallisen juoksun arvoisesti. Tommi Piirainen jatkoi ilotulitusta lyömällä kahden palon ajolähdössä pallon kolmosrajasta läpi kunnarin ja kolmen tavallisen juoksun arvoisesti.

-Se oli ihan itse päätetty se lyönti. Näytti että siinä on hyvä paikka vetää rajasta läpi. Nyt sattui menemään saatiin hyvä kaula superiin ja vastustajan niskat katki. Piirainen kommentoi lyöntiään lehdistötilaisuudessa.

Tommi Mäentausta toi tasoittavalla vapaataipaleella kavennusjuoksun 6-1. Paloton ajolähtö kuivui kuivui kuitenkin kahteen paloon samalla lyönnillä. Lopullinen ratkaisu syntyi Iiro Nokkalan palaessa kakkospesälle.

-Ensimmäisellä jaksolla oltiin aika heikkoja. Ei tehty sovittuja asioita. Toisella jaksolla otettiin porukkaa niskasta kiinni ja alettiin pelaamaan. Superi näyttää tuloksen siinä sitten. Uskottiin peliin ja yhtä pistettä odotin itse. Tuli kaksi ja saa olla erittäin tyytyväinen. Tommi Piirainen kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

-Ei ehkä tunnetta ollut sen enempää mitä muissa peleissä. Meillä oli vähän tuossa ongelmia, kun Leevi (Lehto) lähti Tampereelle ja saatiin parsittua eilen tuota ulkopeliä kuntoon. Se enemmän hirvitti, kuin tunne. Näytti kestävän ilman Leeviäkin. Leevi oli meille hyvä vahvistus, mutta loppukausi on mentävä ilman sitä. Ei hermoilulle löytynyt syytä, vähän tauolla terävöitettiin sitä mitä lyöntiratkaisuja tuohon kenttään käy ja millä saadaan vaihtoja. Lähdettiin ensimmäisellä jaksolla vaikeimman kautta purkamaan ykköstilannetta. Olisi pitänyt luottaa siihen mikä oli se ennakkosuunnitelma. Joskus näin. Nuori ja taisteleva porukka, niin välillä kun tunne tulee niin peli unohtuu. Täytyy olla tyytyväinen, hyvin skarpattiin siinä. Pelinjohtaja Jukka Mäkinen kommentoi.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com