Superpesis


KPL toistamiseen parempi


IPV oli jo hieman parempi viime viikon lauantaihin verrattuna, mutta KPL otti jälleen voiton 0-1 (0-3, 1-1) lukemin

KPL toistamiseen parempi 

IPV oli jo hieman parempi viime viikon lauantaihin verrattuna, mutta KPL otti jälleen voiton 0-1 (0-3, 1-1) lukemin. KPL vei myös ottelun jälkeisen kotiutuslyöntikilpailun 0-2 lukemin. 

IPV:n kokoonpano 

  1. Miitri Pesonen S 

  1. Ville Pietinen 2K 

  1. Konsta Hyötyläinen 2P 

  1. Toni Laakso 3P 

  1. Mikko Kosonen 3V 

  1. Aleksanteri Haukka 3K 

  1. Rasmus Surakka L 

  1. Sasu Iivarinen 2V 

  1. Roope Räsänen 1V 

  1. Sasu Toikka 

  1. Toni Kohonen 

  1. Roope Seppänen

  2.  

  3. Seppänen ja Räsänen vaihtoivat paikkoja toiselle jaksolle. 

 

KPL sai otteluun hyvän lähdön ja piti heti alkuun pitkään tilannetta päällä. Ottelun avausjuoksut nähtiin Matti Latvalan ja Aapo Kinnusen lyönneillä. IPV:n sisäpeli oli etenkin kärjen osalta pitkin peliä vaikeaa. Ensimmäinen kotiutusyritys nähtiin Sasu Toikan toimesta, mutta Aleksanteri Haukka paloi kotiin. 

Toisella vuoroparilla IPV sai ulkopelinsä toimimaan paremmin. Sisäpelissä saatiin vähän tilannetta, joka kuivui Matti Latvalan koppiin. 

Myös kolmas ulkovuoro oli jälleen vahvempi, ja tärkeitä onnistumisia nähtiin esimerkiksi lukkari Rasmus Surakalta ja koppari Ville Pietiseltä. Sisäpelin osalta vuoro oli heikompi. 

Neljännellä vuoroparilla KPL esitti jälleen paremman sisävuoron. Janne Kivipelto vei vierailijat kolmen juoksun johtoon lyömällä pallon hienosti kakkosjatkeelle kotiuttaen Matti Saukon. Neljäs juoksu saatiin estettyä Rasmus Surakan ottaessa korkeaksi menneen heiton hienosti kiinni. IPV ei saanut tasoittavalla takaa-ajoa aikaan ja kakkoselle vaihtamisen kanssa oli isoja ongelmia. 

Toisen jakson alkuun IPV:llä oli onnistuneempi sisävuoro. Hyviä vaihtolyöntejä ensimmäiselläkin jaksolla esittänyt Toni Kohonen vastasi IPV:n ainoasta juoksusta lyömällä pallon keskelle kenttää, jonka turvin Miitri Pesonen kerkesi kotiin. Kaksi muuta kotiutusyritystä päätyivät paloiksi. Tasoittavalla KPL sai myös palottoman ajolähdön. Janne Kivipelto tasoitti tilanteen kakkospuolen lyönnillä, josta Konsta Hyötyläinen teki ainoastaan välipalon kakkoselle ja samaan aikaan Arttu Ruuska kerkesi kotiin. 

Ottelussa ei nähty enempää juoksuja. IPV sai tehtyä esimerkiksi kärpäsen ja palon kotiin loppujaksolla. Sisäpelissä vaikeudet jatkuivat. Esimerkiksi toisella sisävuorolla kakkospesälle vaihtaminen oli taas vaikeaa. Neljännellä vuoroparilla IPV:llä oli hieman parempaa tilanteenrakentelua, mikä kuivui Tommi Mäentaustan koppiin ja kärpäseen. 

-Parannettiin jonkin verran viime viikkoisesta. Vielä tulee virheitä, mutta vielä on vasta tammikuu ja pikkuhiljaa eteenpäin. Miitri Pesonen on meille tärkeä pelaaja ja heti tuli liikettä etukentälle ja muuta. Vielä, kun saadaan Toikka parin viikon päästä peliin, niin varmaan paranee lisää. Molemmat Roopet pelasivat loistavasti. Nuoria kavereita ja propsit heille siitä, hyvä peli. Yksi hyvä sisävuoro koko pelissä. Pesien täyttö ja kentällemeno oli vaikeaa. Joona Mäkelää tarvitaan ehdottomasti tuohon nollatilanteeseen, ja sitä kautta saadaan purettua sitä eteenpäin. Olen tyytyväinen, että niitä juttuja mitä haluttiin parantaa parannettiin. Ei se vielä ole valmista, mutta tehtävää on paljon. Pelinjohtaja Jukka Mäkinen kommentoi. 

 

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com