Superpesis


Redsien kausi käyntiin Espanjan auringon alla


IPV avaa Superpesiskautensa kolmannen kerran historiansa aikana Fuengirolassa, jossa se vastaansa Sotkamon Jymyn.

Ottelu alkaa Suomen aikaa sunnuntaina 24.4.2022 kello 15. Ottelu on nähtävillä Ruudusta ja vapaasti JIM-kanavalta. Lähetys alkaa kello 14.30 ennakkostudiolla.

Joukkueiden kohtaamiset kaudella 2021:

25.7.2021 Jymy-IPV 2-0 (6-5, 13-3)

27.7.2021 IPV-Jymy 0-2 (2-4, 2-4)

Nykyisellä Superpesistaipaleellaan IPV on onnistunut ottamaan Jymystä ainoastaan kertaalleen jaksovoiton.

Sotkamon Jymy

Viime kaudella neljänneksi jäänyt Sotkamon Jymy on tämänkin kauden ennakkosuosikkeja. Halli-SM peleissä se saavutti pronssimitalin. Joukkue joutui jättäytymään pois huhtikuun alussa järjestetystä Joensuun halliturnauksesta, joten joukkueella on reilun kuukauden mittainen tauko peleistä.

Jymyn runko pysyi melko samanlaisena viime kauden joukkueeseen verrattuna. Joukkueessa jatkavat esimerkiksi lupaavat Kalle Kuosmanen ja lukkari Aapo Komulainen. Kuosmanen on alkanut ottaa kärkietenijän viittaa pois Niilo Piiponniemen harteilta. Kuosmasen jälkeen lyöntijärjestystä ovat jatkaneet jo suhteellisen totutusti Joni Rytkönen ja Niko Korhonen. Heidän jälkeensä hallipeleissä lyöntivuorot olivat Komulaisella ja IPV:ssä läpimurron viime kaudella tehneellä Juho Keinäsellä. Tutut lyöjäjokerit Roope Korhonen ja Lauri Rönkkö jatkavat joukkueessa. Hallipeleissä myös nuorelle Jere Heikkiselle annettiin näytönpaikkoja kotiuttajana.

Keinäsen lisäksi joukkueeseen tuli kaksi muuta uutta hankintaa, jotka tuovat vahvistusta erityisesti ulkopeliin. Kovakätinen koppari Jussi Korhonen palasi Sotkamoon kahden Kempeleen Kirissä vietetyn kauden jälkeen ja viime kaudella valtaosan kaudesta Suomensarjaa Jyväskylän Lohessa pelannut polttaja Ville Kotro palaa takaisin Superpesiskentille. Lähtijät joukkueessa ovat Matias Litmanen (KiPa), Joona Kinnunen (KoU), Aatu Saastamoinen (KeKi), Konsta Kurikka lähti keskittymään odotetusti baseball-uraansa ja Toni Laakso palasi IPV:n riveihin vuosien tauon jälkeen.

IPV

Kotijoukkueeksi merkitty IPV pelasi hallikaudella viisi ottelua. Tammikuussa joukkue kohtasi kolme kertaa Kouvolan Pallonlyöjät ja helmikuussa Halli-SM otteluissa vastaan asettuivat Joensuun Maila ja Kiteen Pallo. IPV:n viimeinen hallipeli peruttiin ja joukkueella on alla kahden kuukauden tauko harjoituspeleistä. Tuloksellisesti hallipeleistä saldoksi jäi ainoastaan yksi jaksovoitto JoMaa vastaan. Peli otti kuitenkin hyviä askelia eteenpäin koko ajan. Erityisesti ulkopeli oli suurimmilta osin hyvää ja alkuun jokerina pelannut Sasu Toikka oli selkeä vahvistus Halli SM-peleissä ulkokentälle.

Toikan ja Laakson lisäksi IPV:n riveissä uusia pelaajia on Joona Mäkelä ja kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen.

IPV Ylläpito samuli.17@hotmail.com