Superpesis

IPV:n vaikeudet jatkuivat Kouvolassa

KPL sai pienen alkuvaikeuden jälkeen pelinsä toimimaan ja IPV jäi loppupeleissä melko aseettomaksi 2-0 (3-1, 5-1) päättyneessä ottelussa.

KPL sai ensimmäisellä sisävuorollaan tilannetta aikaan. IPV sai lopulta tehtyä kolme paloa kotiin ja kerran Janne Kivipellon niukasti laiton lyönti pelasti ensimmäiseltä takaiskulta. IPV:n osalta sisäpeli alkoi vaikeasti.

Toisella vuoroparilla Konsta Hyötyläisen kahden palon arvoinen koppi oli iso onnistuminen IPV:n ulkopelissä. IPV pääsi tasoittavalla johtoon Ville-Markus Kososen lyödessä uransa avausjuoksun keskelle kenttää juoksun tuojana Sasu Toikka.

Kolmannella vuoroparilla Toikka puolestaan otti kahden palon ajolähdössä tärkeän palon, josta Arttu Ruuska paloi kotiin. Tasoittavalla IPV muodosti yhden kolmostilanteen, mutta kotiuttaminen kuivui merkkivirheeseen.

Jakson käänteentekijä oli Ossi Meriläisen kahden juoksun arvoinen läpilyönti kolmosluukusta ajolähdössä neljännen vuoroparin alkuun. Jasperi Luoma lisäsi johtoa vielä 3-1, eikä IPV pystynyt enää omalla sisävuorollaan vastaamaan tähän.

IPV teki toisen jakson alkuun kärjessä muutoksen vaihtamalla Miitri Pesosen ja Ville Pietisen paikkoja lyöntijärjestyksessä. Jakson alkuun Ville-Markus Kosonen löi kahden palon ajolähdöstä illan toisen juoksunsa kotiuttamalla Miitri Pesosen kakkosjatkeen lyönnillä. KPL otti kuitenkin ohjat käsiinsä tasoittavalla vuorolla. Ensin Teemu Nikkanen löi etutilanteessa pallon läpi kolmosluukusta yhden juoksun arvoisesti. Matti Latvalan ja Ossi Meriläisen lyöntien jälkeen kotijoukkue oli jo 3-1 johdossa.

Muuten jakson aikana KPL piti pitkälti hyvällä ulkopelillä IPV:n pois paikoilta ja siirtyi toisella sisävuorolla jo neljän juoksun johtoon Janne Kivipellon ja Matti Saukon lyönneillä. IPV:n osalta positiivisia asioita oli kolmannen vuoroparin kopit tärkeissä paikoissa, jotka estivät lisäjuoksujen syntymisen.

Viimeisellä sisävuorolla Aappo Savikoski rakenteli vielä hyvin takatilanteen, mutta siitä jatkuneesta ajolähdöstä Valtteri Hämäläinen otti kopillaan ottelun lopullisen ratkaisun.

-Ihan hyviä siivuja sain sinne takakentälle laitettua ja siitä sitten pari pinnaa saatiin joukkueelle. Mutta tänään oli nihkeää sisäpeliä meidän joukkueelta kaiken kaikkiaan. Siinä ensimmäisellä jaksolla oli meillä paikka siinä yksi piste ottaa, mutta vastustaja löi ihan hyviä lyöntejä, eikä sille sitten voitu mitään. Ykköspalkittu Ville-Markus Kosonen kommentoi.

-Harvoin yhdellä juoksulla voittaa jaksoa varsinkaan Kouvolan tasoista joukkuetta vastaan. Kun katsoo meidän onnistumisprosenttia, niin ei sillä peliä voita. Pelinjohtaja Jukka Mäkinen kommentoi.

-Veikkaan, että ensi viikko tulee olemaan vielä vaikea. Pitäisi jotain keksiä tai joitain miehiä saada. Mäkinen kommentoi kokoonpanon kapeutta.