Superpesis


Kotiottelut jatkuvat - IPV kohtaa Kempeleen Kirin


Torstaina kauden ensimmäisessä kotiottelussaan voittotilinsä avannut IPV saa sunnuntaina, klo 17 alkavassa ottelussa, Ukonniemeen vieraakseen sarjan kärkijoukkueiden haastajaksi ennakoidun Kempeleen Kirin.

Neljän pelatun ottelun jälkeen IPV:llä on koossa Koskenkorva voitosta tulleet kaksi sarjapistettä. Sijoitus sarjataulukossa on kymmenes.  

IPV sai torstaina kokoonpanoonsa loukkaantumis- ja poissaolotilannetta helpottamaan tutun miehen, kun KPL:n Juho Hacklin saapui lainapelaajana auttamaan joukkuetta. Hacklinin kauden avausottelu tuotti komeat tehot, 1+3 lyötyä 2 tuotua ja 10 kärkilyöntiä. 

Huippuottelun myötä Juho Hacklin nousi neljällä lyödyllä juoksullaan suoraan IPV:n lyöjätoilaston kärkeen. Joukkueen etenijätilaston ykkönen on puolestaan Miitri Pesonen kuudella tuodulla. Pesonen on koko sarjan etenijätilastossa toisena. Kärkilyönneissä joukkueen ykkönen on etenijäjokeri Joona Sikiö, jolla kärkilyöntejä on neljän pelatun ottelun jälkeen 18. 

Sunnuntain vieras Kempele on sarjataulukossa seitsemäntenä, pelaamistaan kolmesta ottelusta se on kerännyt viisi pistettä. Joukkue on voittanut Joensuun ja Pattijoen, tappio on tullut Kiteetä vastaan. 
 
Viime kaudella runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut, mutta puolivälierissä Kouvolalle suoraan otteluvoitoin 3-0 taipunut, Kempele on jatkanut joukkueensa vahvistamista. Tälle kaudelle seura hankki riveihinsä yhden kaikkien aikojen pesäpalloilijoista, kun Sami Haapakoski siirtyi Pattijoelta KeKin paitaan. Muita uusia pelaajia joukkueessa ovat Sotkamosta siirtynyt Aatu Saastamoinen ja Siilinjärveltä tullut Sebastian Lahti. Keväällä joukkue vahvistui vielä, Vimpelissä viime kaudella pelanneella, kokeneella Teemu Isokedolla ja Tampereen kautta tulleella, imatralaisille viime kaudelta tutulla, lyöjäjokeri Tommi Piiraisella

Sisäpelissä Kempelen saa jalkeille erittäin vahvan kärjen, jonka alkukauden otteluissa ovat muodostaneet Jani Lassila, Onni Määttä, Aatu Saastamoinen, Antti Korhonen ja nyt kotiuttajan ja vaihtajan roolissa oleva Sami Haapakoski. Kova materiaali riittää myös hyvän kakkoskärjen rakentamiseen. Jokeriosastolla kotiutuksista vastaavat Matti Korhonen ja Tommi Piirainen. 

Ulkona joukkueen vahvin osa-alue on etukenttä, jonne vaihtoehtoina ovat Onni Määttä, Antti Korhonen ja Aatu Saastamoinen. Linjassa huomio kannattaa kiinnittää kakkosvahdin paikkaan hoitavaan kokeneeseen Sami Haapakoskeen. Lukkarin tontille Kempeleellä on tällä kaudella kaksi vaihtoehtoa, kun Jani Lassilan lisäksi pelipaikalle on tarjolla myös Aatu Saastamoinen.  

KeKin lyöjätilastossa ykkösenä on Sami Haapakoski 1+4 lyödyllä juoksulla. Etenijätilaston kärki on viisi juoksua tuonut Onni Määttä, joka on 13 kärkilyönnillään joukkueensa ykkönen myös tässä tilastossa. 

Kempeleen peliä johtaa Teemu Körkkö ja kakkospelinjohtaja joukkueella on kokenut Mikko Korhonen

 

IPV Ylläpito tomi.sillanvuo@gmail.com