Superpesis

Kotiuttaminen vaikeaa Joensuussa

Joensuun Maila oli vahvempi ja vei ansaitusti sarjapisteet perjantai-illan kamppailussa. Kotijoukkueen voittolukemat Mehtimäen Bolt Stadionilla olivat 2-0 (2-0,8-1).

IPV pystyi sisäpelissä kärjellään rakentamaan tilanteita, mutta kotiin asti mies saatiin ottelussa vain kerran. Redsien ainoasta juoksusta ottelun toisella jaksolla vastasi Toni Kohonen kotiuttamalla Roope Seppäsen. Kolmostilanteita IPV:llä oli 12, Joman rakentaessa puolestaan 14 kolmostilannetta. Kärkilyönnit ottelussa menivät Jomalle 52-28.

Ensimmäisellä jaksolla ottelussa nähtiin vain kaksi juoksua, joissa lyöjinä olivat joensuulaisten jokerit. Avausjuoksusta vastasi Topi Kosonen ja toisen juoksun lyöjänä oli tähän otteluun paluun sairaslistalta tehnyt Patrik Wahlsten. Tuojina olivat Konsta Kettunen ja Samuel Tirkkonen.

Toisella jaksolla Joma meni lopulta menojaan tehden yhteensä kahdeksan juoksua, joista neljä jo heti ensimmäisessä vuorossa. Juoksujen lyöjinä kunnostautuivat jokeripaidat Juho Toivola ja Patrik Wahlsten kolmesti sekä Ville Väliaho ja Henri Litmanen kerran. Joman jokerit löivät ottelussa joukkueen kymmenestä juoksusta peräti kahdeksan.

IPV:n parhaana ottelussa palkittiin numerolla kolme lyönyt ja kolmoskopparina pelannut Joona Sikiö.

Joman illan esitys oli tasapainoinen eikä joukkue antanut IPV:lle mahdollisuuksia lisätä pistetiliään. Näin joensuulaiset veivät kaikki kolme sarjapistettä ja kuittasivat aiemmin kesällä Ukonniemessä IPV:lle kärsimänsä tappion. Joukkueet kohtaavat tällä kaudella vielä kerran, kahden viikon kuluttua Joensuussa pelattavassa ottelussa.

Redsien pistemetsästys jatkuu keskiviikkona kotikentällä Ukonniemessä Kiteen Palloa vastaan. Kun runkosarjassa on jäljellä kuusi ottelua on Kitee sarjataulukossa juuri IPV:n edellä kahdeksantena, seitsemän pistettä enemmän keränneenä. Oman lisämausteensa ottelulle tuo myös kahden pesislegendan, Toni Kohosen ja Sami Partasen, kohtaaminen todennäköisesti viimeisen kerran superpesisottelussa.