Joukkue

Sasu Toikka 29.5.2022 Sopimus: 2022

Sasu Toikka on Haminan Palloilijoiden kasvatti. HP:n riveissä Toikka pelasi Suomensarjaa ja Ykköspesistä vuodet 2007-2011. Kaudella 2011 Toikka pääsi pelaamaan myös Superpesistä kahden ottelun verran Kouvolan Pallonlyöjien riveihin, jota hän edusti myös vuodet 2012-2020. KPL-vuosien aikana hän saavutti muun muassa kaksi hopeamitalia vuosina 2018 ja 2020 sekä pronssia 2019. Itä-Länsi edustukset löytyy vuosilta 2014 ja 2018. Kuluneella kaudella Toikka palasi takaisin kasvattajaseuransa riveihin. Kausi päättyi ikävästi sarjasta putoamiseen. Toikan pelipaikat on etukentällä, vaihtajana ja kotiuttajana.

-Mielenkiinnolla ja nälkäisenä Redseihin. Viime kausi meni penkin alle kaikilla mittareilla. Pääsee vähän näkemään muutakin, kuin kasvattajaseuraa ja Kouvolaa. Ei tietysti Imatrakaan niin kaukana ole.

-Kyllä IPV:n viime kautta tuli seurattua. Meidänkin tavoite Haminassa oli, että se lukeutuisi päävastustajiin ja tuli tutkailtua enemmän. Meillä menikin kehnommin ja Imatralla tosi hyvin. IPV:n loppurunkosarjaa ja pudotuspelejä tuli katsottua sitten aika paljon, oli hienoa seurattavaa kyllä!

-Uskon tuovani joukkueeseen omalta osalta sellaista kokemusta. Kouvolassa tuli kuitenkin pelattua välieriä ja muuta. Nuorehko ja nälkäinen joukkue, niin jos siltä saralta saisi tuotua jotain siihen.

-Ihan hirveästi en tunnu vielä joukkuetta. Kun on pelattu kesäisin vastakkain, niin on tietysti oppinut vähän tuntemaan. Tietysti Mehu (Jukka Mäkinen), Konsta (Hyötyläinen) ja Toni (Laakso) oli sellaisia, kenen kanssa tuli Kouvolassakin oltua. Uskon, että ihan hyvin istun siihen porukkaan.