Ajankohtaista


IPV voittoon TalviSuperin kolmannessa ottelussa


IPV palasi voittojen tielle ottamalla selkeän voiton Puijon Pesiksestä luvuin 0-2 (2-3, 2-6). Juho Hakomäki palkittiin ottelun parhaana.

TalviSuper jatkui Joensuussa voitokkaasti

IPV matkusti Joensuuhun kauden kolmanteen TalviSuperin runkosarjan otteluun luottavaisin mielin. Kulunut kuukausi on harjoituksellisesti sujunut suunnitellusti, vaikka pieniä harmejakin on ajanjaksoon mahtunut. Harjoituksissa nimittäin  Mikko Kosonen sai kaksi viikkoa sitten pallon kasvoihin, josta merkkinä olivat pienet tikkauksen jäljen nenänvarressa. Onneksi säästyttiin isommalta osumalta.

Joensuuhun lähdettäessä ei kuitenkaan nähty odottettua serkusten kohtaamista, sillä Rasmus Surakka loukkasi viikolla lievästi olkapäätään ja toimi tämän vuoksi kakkospelinjohtajana. Puijon Pesiksen lukkarina nimittäin hääri Rasmuksen serkkupoika Seeti Surakka.

IPV:n osalta ilonaiheita oli jo ennen ottelua kapteeni Joona Sikiön palaaminen pelaavaan rosteriin pitkän tauon jälkeen. Kapteeni näyttikin esimerkillään joukkueelle, että tauko ei ole ruostuttanut kopparin taitoja räpylän tai mailan kanssa.
- Kyllä hymyilyttää. Voi todeta, että ei ole vuoteen tullut hävittyä kertaakaan, iloitsee paluustaan kapteeni Joona Sikiö. - Vaikka alku oli tahmeaa, niin kyllä me osoitimme tänään meidän omalla pelaamisellamme joukkueiden välisen tasoeron. Kokonaisuudessaan oli kyllä todella mukavaa pelata, Sikiö jatkaa.

Ensimmäinen jakso tahmeaa

Tiedä sitten jäikö IPV:n jalat ja kädet leiriviikonlopun harjoituksiin mutta ensimmäisellä jaksolla pelaaminen ei meinannut aueta. Puijo johtikin ottelua 2-0, kunnes kolmannen tasoittavalla IPV sai ketsuppipullon auki tehden kolme juoksua ja vieden ensimmäisen jakson.
- Alku tosiaan oli meitä hankala. Emme kuitenkaan missään vaiheessa hätääntyneet, vaan jatkoimme omaa rutiinipelaamista ja lopulta se tuotti tulosta. Saimme hyvin tilanteita aikaan, mutta se vain otti aikansa tänään, että tulos näkyi myös taululla, summaa ottelun alkua pelinjohtaja Vesa Toikka.

Toinen jakso IPV:n hallintaa

Toisella jaksolla IPV:n rutiinitaso näytti selvästi joukkueiden välisen tasoeron. IPV heilutti johtolaikkaa alusta alkaen ja numerot olivat taululla selvät 2-6. Peli rullasi ja erityisesti niin ykkös- kuin kakkoskärjen kentälle menot sujuivat hyvällä prosentilla.
- Toinen jakso todellakin osoitti sen, että pitää luottaa omaan pelaamiseen. Olen erittäin iloinen Pietu Vesterisen työskentelystä lukkarina ja tietysti Juho Hakomäen panoksesta hieman uudella pelipaikalla, iloitsee pelinjohtaja Toikka. – On kuitenkin selvää, että pelaamisesta näkyy, ettei pelejä ole vielä paljon alla, mutta olemme menneet lyönti lyönniltä eteenpäin. Tämän viikonlopun pelin sekä leirin osalta olen erittäin tyytyväinen joukkueen asenteeseen ja ilmeeseen, Toikka jatkaa.

Ottelun parhaana palkittiin IPV:n tämän vuoden uusi vahvistus Juho Hakomäki. Hakomäki on kauden otteluissa osoittanut, että hän tuo joukkueeseen lisää leveyttä ja antaa pelinjohtaja Toikalle lisää mahdollisuuksia varioida peluutusta.
- Peli oli hieman kaksijakoinen. Aluksi tosiaan hieman takkuista, mutta kyllä se sieltä aukesi. Tahmaisuus kun saatiin karistettua pois, niin homma rullasi hyvin niin sisällä kuin ulkonakin. Isompiin virheisiin ei sorruttu. Omaan peliin olen ihan tyytyväinen. Kivaa oli ja tulosta tuli, totesi hymyilevä Juho Hakomäki pelin jälkeen.

Seuraavan kerran IPV on tositoimissa maaliskuun alussa, kun Talvisuper jatkuu Joensuussa 2.3. Joensuun Mailaa vastaan ja heti seuraavana päivänä vastassa on Sotkamon Jymy. Nuo pelit kertovat jo paljon siitä suunnasta, johon joukkue on kohden kesää menossa.

TalviSuperin tilastoihin tästä. IPV pelaa lohkossa A.