Ajankohtaista

Niukka tappio Hyvinkäällä

IPV pelasi Pihkalassa tasaisen ottelun, jossa Tahko oli kuitenkin lopulta parempi 2-0 (3-2, 5-4) lukemin.

Kokoonpanossa IPV:llä oli muutos aikaisempiin otteluihin, kun Eero Kuitunen jäi sivuun ja Ilari Kainulainen teki Superpesisdebyyttinsä jokeripaidassa. Etenijäjokerina nähty Leo Gardemeister otti Kuitusen paikan kärkenä ja pelasi toisella jaksolla myös ulkokentällä.

IPV:n ensimmäinen vuoropari näytti lupaavalta. Yhdestä takaiskusta huolimatta ulkovuoro oli hyvä ja sisävuorolla Redsit muodosti kärjestä tilannetta, josta Mikko Kosonen ja Ville-Veikko Olli saivat löytyä IPV:n 1-2 johtoon. Tahko vastasi tähän kuitenkin nopeasti tasoituksella lyömällä pallon kolmosrajasta läpi yhden tavallisen juoksun arvoisesti. Tasatilanne jatkui pitkään jakson aikana. IPV oli taistelussa mukana hyvän ulkopelin ansiosta ja muun muassa Matias Kauppinen teki hyviä ulkopelisuorituksia. Vastaavasti IPV:n sisäpeli oli jakson kolmella viimeisellä vuorolla vaikeaa. Jakson ratkaisuksi muodostui Tahkon kolmospuolen välilyönti kahden palon tilanteessa neljännen aloittavalla.

Toisen jakson alkuun IPV otti 1-4 johtoaseman Ville-Veikko Ollin kahden juoksun arvoisen lyöntivuoron ja Nino Muuruvirran 1+1 juoksun arvoisen kolmosrajan läpilyönnin ansiosta. Tasaisena jatkunut jakso alkoi kääntymään Tahkolle kolmannen tasoittavalla, jossa se pääsi juoksun päähän ja lopulta neljännellä vuoroparilla se teki kolmeen pisteeseen vaaditut juoksut. Vastaavasti IPV:n neljäs aloittava sisävuoro oli toisellakin jaksolla vaikea.

-Vähän vaikeaa, kun Kuitunen jäi pois aamulla ja jouduttiin muuttamaan koostumusta. Siihen nähden pelattiin hyvää pesistä ja oli kaikki mahdollisuudet voittoon. Kaveri oli varmaan juuri sitten tuon verran parempi. Kunnari oli paniikkiratkaisu, kun (Petteri) Alanen syötti nopeasti ja löin siihen. Ihan ok peli. Mutta harmittaa, kun en pystynyt tekemään paloa tuohon loppuun kotiin, ykköspalkittu Nino Muuruvirta kommentoi.

-Ei tulosta, mutta ylpeä joukkueesta, että pystytään näitä niin sanotusti parempia joukkueita vastaan pelaamaan. Tänäänkin oltiin niskan päällä oikeastaan koko pelin, mutta tyylipisteitä ei jaeta. Syöntää kuitenkin rotan lailla tappio. Onnittelut Tahkolle, oli sitkeä ja ansaitsi lopulta voiton. Yritettiin raataa, mutta ei riittänyt bensa loppuun asti, pelinjohtaja Vesa Toikka kommentoi.

Ensi viikolla IPV pelaa kolme tärkeää ottelua. Ensimmäinen niistä käydään maanantaina 3.6. Alajärven Ankkureiden ja Radio Suomipopin saapuessa Ukonniemeen kello 18 alkavaan otteluun.