Ajankohtaista

Täysi pistepotti mukaan Etelä-Pohjanmaan tuplan avauksesta

Tärkeiden pisteiden tupla sai Redsien kannalta unelma-alun, kun se kaatoi Seinäjoen JymyJussit ulkopelin juhlassa 0-2 (1-2, 0-3) lukemin. Voitto oli myös kauden ensimmäinen vierasvoitto.

Ottelun alkuun JymyJussit sai kärjen takaa tilanteen, josta se sai muodostettua ottelun avausjuoksun. IPV vastasi tähän vahvasti pelanneen lainaosasto Aapo Kinnusen ja Konsta Hyötyläisen rakentamalla ajolähdöllä, josta Ville-Veikko Olli sai lyötyä tasoitusjuoksun. Kokonaisuudessaan ottelun avausjaksoa pelattiin pitkään 1-1 tasatilanteessa ja se muodostui ulkopelin juhlaksi. IPV:ltä nähtiin muutama ihan hyvä suoritus ulkokentällä ja muun muassa Rasmus Surakka sai jälleen hassutettua vastustajaa syötöillään pariin otteeseen. Vastaavasti IPV:n sisävuorot jäivät pitkin jaksoa lyhyiksi. Neljännen aloittavalla vuorolla pienellä viiveellä vihelletty takalaiton pelasti IPV:n ulkokentän läpilyönniltä. Sen jälkeen IPV jatkoi vahvaa ulkopeliä ja neljännen tasoittavalla sisävuorolla Redsit muodosti kakkoskärjestä ajolähdön ja ratkaisijaksi nousi kakkosrajan näpäytyksellä Eero Kuitusen kotiuttanut Mikko Kosonen

Toisella jaksolla IPV alkoi saamaan pikkuhiljaa paremmin tilannetta aikaan ja siirtyikin kolmen juoksun johtoasemaan. Ulkopeli oli myös tasaisen vahvaa ja JymyJussit oli pitkään sisällä lähes aseeton. Vasta kolmannen tasoittavalla vuorolla kotijoukkue sai jakson ensimmäisiä tilanteitaan aikaan, mutta se ei saanut suurempaa hyökkäystä jakson loppupuolella.

-Todella tyytyväinen kolmeen pinnaan ja ulkopeliin. Se on ollut ajoittain tuon näköistä, mutta ei ole kestänyt koko peliä ja nyt kesti. Sisällä tarvittavat juoksut ja kolme pinnaa. Mutta ei voida sisäpeliin vieläkään olla ihan tyytyväisiä, että ihan kammottavia vuoroja tulee välillä. Hyvä kun keretään kaarelle, niin pitää jo lähteä pois. Kyllä siinä on vielä parannettavaa. Omista lyödyistä ensimmäinen tuli vähän tuurilla ja ne kaksi kumuraa oli toki onnistuneita, kolme juoksua lyönyt ja ykköspalkittu Ville-Veikko Olli kommentoi pelin jälkeen.

-Todella maukkaat pisteet ja tarpeeseen tuli niin sanotusti ja olen äärettömän tyytyväinen. Tyylipisteet ei merkitse, vaan voitot ratkaisee. Ollaan monesti oltu niskan päällä ja hävitty pelejä, mutta nyt ulkopeli kesti lähes koko ajan ja tehtiin vastustajan huonoista lyönneistä palot ja muutama hyvä venyminen. Silloin pesäpallopeli on helpompi voittaa, kun virheet menee minimiin ja käytetään vastustajan epäonnistumiset hyväksi, pelinjohtaja Vesa Toikka kommentoi.

Tärkeiden pisteiden tupla jatkuu heti keskiviikkona kello 18.00, kun Redsit matkaavat kolme pistettä perässä olevan Alajärven Ankkureiden vieraaksi.