Ajankohtaista

Redsit taisteli kahden pisteen voiton JoMasta

IPV nappasi toisen perättäisen kotivoiton, kun Joensuun Maila kaatui 1-0 (2-0, 9-9) lukemin. Myös kolmas piste oli lähellä, mutta JoMan neljännen tasoittavan vuoron kunnari muutti toisen jakson tasapeliin.

Ottelun avausjaksolla Redsien jaksovoiton avain oli vahva ulkopeli etukentän johdolla ja myös muun muassa Joona Sikiö otti pari tärkeää pelastusta takakentällä. Sisäpelissä oli vielä ajoittain vaikeuksia perättäisten onnistumisten kanssa, mutta Ville-Veikko Ollin kaksi kotiutusta Eero Kuitusesta riitti varmistamaan jaksovoiton. Kuitunen oli muutenkin jakson aikana vahva lyöden sataprosenttisilla kärkilyönneillä tehden myös ulkona muutaman hyvän suorituksen.

Toinen jakso alkoi Redsien juoksuiloittelulla, kun Ville-Veikko Olli ja Matias Kauppinen kiersivät peräjälkeen takaa läpi menneillä lyönneillä kunniaa ja lisäksi näistä lyönneistä syntyi myös yhteensä kolme tavallista juoksua. Rasmus Surakka lisäsi johdon vielä kuuteen kotiuttamalla Kauppisen. JoMa kuitenkin ilmoittautui juoksutehtailuun mukaan tasoittavalla vuorolla. Ensin Konsta Kettunen kiersi kärkenä kolmosrajasta kunnarin tyhjään kenttään ja vuoron päätteeksi joensuulaiset oli viimeistellyt neljä juoksua. IPV:n ulkokentän suorituksia oli muun muassa Nino Muuruvirran katkaisu, jonka turvin Joosua Rätön vaarallisesta kolmoskulman lyönnistä syntyi vain yksi juoksu. Toinen vuoropari oli Redseiltä taas hyvää ulkopeliä ja kolmannen aloittavalla vuorolla Leo Gardemeisterin kunnari, yksi tavallinen ja tuplajuoksu veivät kotijoukkueen 9-4 johtoasemaan. JoMa kuitenkin aloitti takaa-ajon, joka huipentui neljännen tasoittavalla oman koiran puraisuun Juho Toivolan puhkaistessa kolmospuolen, josta syntyi kaksi tavallista juoksua ja pelin tasoittanut kunnari. Tätä ennen IPV:llä oli ollut penkin alle mennyt sisävuoro, kun paloton ajolähtö kaatui kolmen palon arvoiseen merkkivirheeseen. IPV kuitenkin heräsi takaiskujen jälkeen takaisin taistelemaan pitäen tasatilanteen ja täten kaksi pistettä jäi Imatralle.

-Kolmannen pisteen menetys harmittaa, mutta äärettömän tärkeää, että voitettiin. Hölmöiltiin, mutta sen jälkeen hanska ja pinna piti ja olen tyytyväinen kahteen pisteeseen. Kova taistelu pelaajilta. Virheitä kävi, mutta voitto ja pisteet on mitkä ratkaisee. Olen ylpeä pojista, pelinjohtaja Vesa Toikka kommentoi.

IPV on nyt sarjataulukossa sijalla yhdeksän 21 pisteellä, kun alkusarjaa on jäljellä kaksi ottelua. Ottelutahti jatkuu kiihkeänä, kun IPV matkustaa jo heti torstaina Sotkamon Jymyn vieraaksi kello 18.00.

-Ei tässä nyt paljoa ehdi harjoittelemaan. Palaudutaan ja mennään pelaamaan. Onneksi ollaan harjoiteltu kesän mittaan hyvin, niin jaksetaan. Ei kannata lähteä hirveästi mitään muuttamaan. Tarkennetaan muutama asia ja jatketaan samaan malliin. Torstaina pelataan omaa peliä, eikä hirveästi keskitytä Sotkamoon tällä kertaa, Toikka ennakoi