Ajankohtaista


Ei pisteitä mukaan Sotkamon ulkopelin juhlassa


IPV kaatui Sotkamon Jymyn vieraana 2-0 (4-0, 2-1) lukemin. Kentällä kohtasivat kaksi vahvan ulkopelin joukkuetta ja se näkyi pelin kuvassa. Jymy oli kuitenkin lähes koko ajan askeleen edellä ja teki tarvittavansa voiton varmistamiseen.

IPV:n sisäpeli oli avausjaksolla hiukan laskusuhdanteinen. Alkuun se sai rakennettua kahdella ensimmäisellä sisävuorolla ajolähdöt, mutta Jymyn kivikova ulkokenttä ei antanut suurempia kotiuttamismahdollisuuksia. Vastaavasti kaksi viimeistä sisävuoroa jäivät melko aseettomiksi. IPV:n ulkokentälle Jymy antoi heti kylmää kyytiä, kun kakkoset hihassa pelannut Jere Vikström löi heti kättelyssä pallon kolmosluukusta läpi kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti tuoden vielä tuplajuoksun. Jymy löi tämän jälkeen vielä yhden juoksun, mutta muuten IPV pelasi alun takaiskun jälkeen suhteellisen hyvin ulkona muun muassa lukkari Rasmus Surakan tehdessä muutaman hyvän suorituksen.  

Toinen jakso jatkoi molempien joukkueiden osalta hyvän ulkopelin kaavaa, mutta kokonaisuudessaan Jymy oli askeleen edellä pelissä. Redseiltä hyvä suoritus oli muun muassa Roope Seppäsen torjunta Roope Korhosen vaarallisen näköisestä kolmospuolen lyönnistä. Jymy pääsi kolmannella sisävuorollaan kahden juoksun johtoasemaan. IPV tuli juoksun päähän neljännen tasoittavalla vuorolla Ville-Veikko Ollin kotiuttaessa jokeripaidassa pelanneen Eero Kuitusen. Sen jälkeen IPV sai vielä jatkettua melko pitkään sisävuoroaan, mutta ei saanut kunnollista hyökkäystä enää aikaiseksi ja täydet pisteet jäi Sotkamoon. Epäonneakin oli jakson aikana matkassa, kun muun muassa kolmannen tasoittavalla Miitri Pesosen ykköstilanteessa takaa läpi mennyt lyönti pysähtyi mainostauluun ja lyönnistä syntyi vain etutilanne. 

-Kuuma oli, mutta aika perus Jymy-peli. Jymy tekee tarvittavan ja laittaa jalan pois kaasulta. Olisi ollut toinen jakso makoisa ottaa viimeisessä vuorossa, mutta tänään ei ollut ottajaksi ja sisällä oltiin muutenkin aika heikkoja. Tuntui, että vähän pelättiin tuota Jymyn kopparikaksikkoa. Mutta ulkona perus hyvää tekemistä ja ei sellaisia repsahduksia tullut mitä aikaisemmissa peleissä. Voi olla siihen ihan tyytyväinen. Kyllähän huomasi, että kelillä oli vaikutusta ja Sotkamo koitti pelata hapekkaammin. En saanut tehtyä yhtään paloa väärillä ja pallo kulki. Mutta Roope (Korhonen) kun lyö alle viisi juoksua, niin silloin ollaan onnistuttu hyvin, ykköspalkittu Rasmus Surakka kommentoi. 

-Totuus on, että sisäpeliä ei saatu pyörimään missään vaiheessa. Sotkamo antoi mahdollisuuden, että oltaisiin voitu tulla sieltä. Ensimmäisellä jaksolla ei saatu oikein mitään aikaiseksi ja pikkaisen jäi harmittamaan tuo Jeren (Vikström) läpilyönti, vaikka oli hyvä lyönti. Ensimmäinen jakso oltiin hampaattomia ja toisella jaksolla oli pieniä mahdollisuuksia. Saatiin kahdesti pallo läpi, mutta toinen oli laiton ja toinen jäi mainostauluun. Loppuun saatiin juoksu, mutta ei toista ja kolmatta. Tämän verran oltiin varmasti huonompia, mutta sellainen plus-miinus kunniallinen tappio, pelinjohtaja Vesa Toikka kommentoi. 

IPV päättää alkusarjan sunnuntaina, kun ainakin vielä torstain jälkeen ylemmän jatkosarjan paikan taistelussa mukana oleva Hyvinkään Tahko vierailee Ukonniemessä kello 17.00. IPV:n tilanne sarjataulukossa on melko hyvä, kun se on kiinni yhdeksännessä sijassa 21 pisteellä. Pattijoen Urheilijat on tasapisteissä sijalla kymmenen ja yhdettätoista sijaa pitävä Seinäjoen JymyJussit tarvitsisi vähintään viisi pistettä kahdesta viimeisestä ottelustaan tullakseen Redsien ohi. Sijoilla 9.-10. IPV saisi kolmannen kotiottelun alempaan jatkosarjaan ja olisi siihen lähdettäessä kiinni puolivälieräkarsintapaikassa.

Samuli Pulkkinen imatran.palloveikot@ipv.fi