Superpesis

IPV:n sisäpeli sakkasi – Kolme pistettä Joensuuhun

Ottelun ensimmäisellä vuoroparilla ei nähty juoksuja, vaikka molemmat joukkueet saivat muodostettua ajolähdöt kahden palon tilanteessa. JoMalla Aleksi Rautiaisen välilyönnistä Samuel Tirkkonen otti myöhäisen lähdön ja Aleksanteri Haukka teki kolmannen palon kotipesään. IPV:llä Tommi Piirainen oli lähellä lyödä pallon takaa läpi, mutta Konsta Piiroinen pelasti kopilla tilanteen josta Ville Pietinen haavoittui kotiin.

Toisella vuoroparilla kakkoskärjestä lähtenyt JoMa sai muodostettua muutaman tilanteen. Ottelun avausjuoksu nähtiin, kun Patrik Wahlsten kotiutti Kasperi Hämäläisen saumalyönnillä yhden palon ajolähtötilanteessa. IPV:n sisävuoro epäonnistui ja eteneminen tyssäsi etupesille.

Kolmas sisävuoro oli vastaavasti JoMalta heikko. IPV:n sisävuoro alkoi nihkeästi, mutta Ville Pietisen läpilyönti tyhjään kenttään avasi tilannetta. Pietinen pääsi tämän turvin kakkoselle ja tilanne jatkui palottomaksi ajolähdöksi. Kotiuttaminen oli kuitenkin vaikeaa ja kotiin syntyi kolme paloa.

Neljännellä vuoroparilla JoMa sai muodostettua yhden palon ajolähdön. Ensin Aleksi Rautiaisen yritys kotiuttaa Mikko Kemppainen päätyi Sasu Iivarisen toimesta paloksi kotiin. Aikalisän jälkeen tilanne jatkui kahdella palolla. IPV:n ulkokenttä haparoi Patrik Wahlstenin lyönnin jälkeen ja JoMa siirtyi 0-2 johtoon. Tasoittavalla vuorolla Juho Toivola näpäytti takatilanteesta Ville Pietisen kotiin. Tommi Piirainen tuli viimeisenä lyöjänä jatkamaan kolmostilanteen purkua. Juho Keinänen haavoittui kuitenkin kotiin ja jakso ratkesi joensuulaisten hyväksi.

IPV:n sisäpelin vaikeudet jatkuivat toisella jaksolla. Vastaavasti JoMa sai juoksuhanat auki. Ensin Topi Hurskaisen lyönti yllätti vastaan tulleen Aleksanteri Haukan ja pallo meni takaa läpi kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti. Patrik Wahlsten kotiutti vielä Hurskaisen ja Aleksi Rautiainen lisäsi johdon 0-5 kotiuttamalla Henri Litmasen.

Toisella vuoroparilla Juho Keinäsellä ja Ville Pietisellä kramppasi sisävuoron aikana. Juho Toivola otti Pietisen paikan kakkoskopparina ja numerolla kaksi. Toivola otti heti ulkovuorolla kentän tyhjentäneen kopin ajolähdöstä. Patrik Wahlsten vei viimeisenä lyöjänä JoMan seitsemän juoksun johtoon kotiuttamalla Erkka Gröhnin ja Iiro Kuosan.

Kolmannella vuoroparilla IPV sai pientä tilannetta aikaan, mutta juoksua ei vieläkään nähty. Patrik Wahlsten ja Mikko Kemppainen lisäsivät JoMan johtoa jo yhdeksään juoksuun.

IPV muokkasi viimeisen sisävuoron alkuun lyöntijärjestystä. Toivola siirtyi takaisin jokeriksi ja Joona Sikiö numerolle kaksi. Toivola pääsi purkamaan vielä kahden palon ajolähtöä, mutta ottelu ratkesi Aleksanteri Haukan palamiseen kakkospesälle.

-Ensimmäinen jakso oli otettavissa. Ulkona pelattiin hyvin, mutta sisällä ei saatu sitten niitä ratkaisuja mailan varteen mitä oltiin ennen peliä puhuttu. Laatu oli huono ja toinen jakso sitten aika selvää ja pelailua ensimmäisen vuoron jälkeen. Parempi tänään voitti. Ykköspalkittu Juho Toivola kommentoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

-Nollatilanne oli vaikea purkaa tänään ja kaaduttiin siihen ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla Topi (Hurskainen) löi läpilyönnin ja periaatteessa jakso oli siinä. Vaikka se ei saisi olla, niin tollaista joukkuetta vastaan on vaikea kimmertää kun nollaa ei saada purettua. Jos ei meidän kärki kulje, niin tulee aina olemaan pieniä ongelmia. Täytyy peluuttaa niin, että joku pääsee kentälle ja sen jälkeen vain peluutettava rohkeasti. Ensimmäisen jakso on ulkopeli oli hyvää toisella jaksolla sen läpilyönnin jälkeen selvää. JoMan jätkät löi merkistä väliin tai sauman puhki. Muuten olen tyytyväinen. Mutta nuori porukka ja välillä tulee tällaisia jaksoja, se pitää vain hyväksyä. Pelinjohtaja Jukka Mäkinen kommentoi lehdistötilaisuudessa.