Superpesis


IPV matkustaa viikon toisessa ottelussa Haminaan


IPV kohtaa torstaina 17.6. Haminan Palloilijat vierasottelussa Vallikentällä

HP on vanha paikallisvastustaja ja kuuluu IPV:n päävastustajiin, joten tiedossa on varmasti tiukka Kaakon kahakka. Ottelu alkaa kello 18 ja on katsottavissa Ruudusta.

Joukkueet ovat kohdanneet tänä vuonna kahdesti harjoitusotteluiden merkeissä. Hallikaudella joukkueet kohtasivat 20. Helmikuuta ja 15.toukokuuta joukkueet kohtasivat Ukonniemessä. IPV vei molemmat ottelut nimiinsä niukasti 1-0 lukemilla.

Lähtökohdat

HP Sarjanousija Haminan Palloilijat lähtee otteluun sarjataulukon sijalta 11. kolmella pisteellä. Superpesiskausi alkoi kolmella tappiolla Joensuun Mailalle 2-0, Koskenkorvan Urheilijoille 1-0 ja Kouvolan Pallonlyöjille 0-2. Omat virheet on ollut yksi HP:n heikkouksista ensimmäisissä otteluissa. Juuri IPV-ottelun alla HP otti tiistaina tärkeät pisteet Siilinjärven Pesiksestä lukemin 0-2. Joukkueen kotiuttamisista suurin vastuu on ollut Kimmo Lukkarilla joka on lyönyt neljään peliin 0+11=11 ja pitää lyöjätilaston yhdettätoista sijaa. Toinen lyöjäjokeri Juha Leskinen on pelannut vain yhden ottelun alkukaudella. Eniten tuotuja juoksuja on Henri Heikkilällä kuudella tuodulla. Kärkenä pelaava Teemu Rouhiainen on tuonut neljä juoksua hän johtaa myös joukkueen kärkilyöntitilastoa 18 kärkilyönnillä joista 15 on ollut ykköspesälle. Joukkueen lukkari Matias Hangasmaa on toistaiseksi poissa kokoonpanosta ja IPV:ssäkin harjoituskaudella vieraillut Elias Pitkänen toimii joukkueen lukkarina lainalla Kouvolan Pallonlyöjistä. Maanantaina HP tiedotti myös Matias Litmasen saapuvan lainalle Sotkamon Jymystä elokuun alkuun asti ulottuvalla lainasopimuksella. IPV:n kasvatti Nino Muuruvirta pelaa HP:n joukkueessa. 27-vuotias Juho Kaikko toimii kolmatta kauttaan joukkueen pelinjohtajana

Lähtökohdat IPV

IPV lähtee otteluun sarjataulukon kuudennelta sijalta kuudella pisteellä. Kausi alkoi mallikkaasti, kun Koskenkorvan Urheilijat sekä Hyvinkään Tahko kaatuivat puhtaasti kolmen pisteen voitoilla.

Maanantain ottelussa Joensuun Mailaa vastaan IPV pysyi ensimmäisen jakson hyvin mukana, mutta JoMa vei jakson nimiinsä lukemin 1-2. Toinen jakso ratkesi käytännössä heti ensimmäisellä vuoroparilla, kun Aleksanteri Haukan arviointivirheestä Topi Hurskainen löi joensuulaiset 0-3 johtoon kunnarilla ja kahdella tavallisella juoksulla. Lopulta jakso päättyi JoMalle 0-9. IPV:n ulkopeli on pääsääntöisesti ollut koko ajan hyvää, mutta sisäpeli oli todella tukossa maanantaina.

Yksi suurimmista heikkouksista oli Miitri Pesosen ja Joona Sikiön kentällemeno jonka takia hyvät vaihtajat Ville Pietinen ja Juho Keinänen eivät päässeet tekemään taikojansa. Kotiuttaminen on ollut lyöjäjokereiden Tommi Piiraisen ja Juho Toivolan vastuulla. Piirainen on lyöjätilaston kymmenes 1+10=11 lyödyllä juoksulla. Juho Toivola pitää lyöjätilaston kahdettatoista sijaa lyönneillä 1+9=10. Heidän lisäkseen ainoastaan Sasu Iivarinen, Konsta Hyötyläinen ja Ville Pietinen ovat pystyneet lyömään yksittäisiä juoksuja. Mikko Kososelta voidaan odottaa myös lyöntivoimaa, mutta hän ei ole vielä avannut juoksutiliä. Tähän vaikuttaa myös se, ettei hänelle ole auennut kunnollisia kotiutustilanteita.

Konsta Hyötyläinen oli maanantaina poissa kokoonpanosta. Ville Pietisellä ja Juho Keinäsellä oli pientä kramppia maanantain ottelussa eikä Pietinen pystynyt jatkamaan ottelua.

Pelinjohtaja Jukka Mäkinen paljasti, että Hyötyläinen palaa kokoonpanoon ja Lauri Yrjölä pelaa ensimmäisen Superpesisottelunsa Reds-paidassa. Lyöntijärjestys ei ollut vielä keskiviikkona alkuiltapäivästä tiedossa. “Hamina on rakas ja kiva paikallisvastustaja. Varmasti saadaan hyvä tunnelma ja kova matsi! Lähdetään hakemaan sieltä voittoa.” Mäkinen kommentoi torstaita JoMa-ottelun lehdistötilaisuudessa.

Imatran Pallo-Veikot samuli.17@hotmail.com