Ajankohtaista


Kausi alkaa Ukonniemessä


IPV:n sarjakauden avaus on vuorossa perjantaina 10.5., kun Manse PP vierailee Ukonniemessä. Pallo nousee ilmaan kello 18.00. Seura on uudistunut kauden aikana ja luvassa on myös tapahtumassa uutta ilmettä. Ottelubussilla pääset kätevästi paikanpäälle. 

Ottelubussilla tapahtumaan 

IPV fanibussi tulee kulkemaan tulevalla kaudella jokaiseen kotiotteluun, tuoden ja vieden faneja Ukonnimeen ja pelin jälkeen jatkoille, vaikka OC-baariin, jossa tänään myös Suomen MM-pelin alla jatkot pidetään. 
Liput ottelubussiin voi hankkia Savonlinjan verkkokaupasta tai suoraan autosta. Kyytiin voi hypätä reitinvarrella olevilta pysäkeiltä.

Auto ajaa seuraavalla aikataululla ja reitillä  
Vuoksenniska (Vuoksenniskantie 96) klo 16:30 
Pietarintie (vanha 6-tie) 
Rajaatsaan kiertoliittymä 
Valtionhotelli 
Olavinkatu (S-market) klo 16:45 
Koulukatu 
Mansikkala (koulu) 
Liikennekeskus (Tainionkoskentien pysäkki 
Karhumäki 
Stadion 

Ottelutapahtumassa uutta ohjelmaan 

IPV:n väki on aktivoitunut ja ottelutapahtumaa on lähdetty elävöittämään. Taskuun kannattaa varata vaikka viitosen seteli, sillä juniorijoukkueet tulevat myymään kisafrisbeekiekkoja yleisön joukossa, taukokisaa varten. Ensimmäisessä ottelussa tarkin vie kotiinsa lahjakortin äitienpäivälounaalle Imatran kylpylässä. Saattaa sitä muutenkin joku molskahtaa illan pelissä. Muutoinkin uutta on luvassa mm kahviopalveluiden osalta. Ottelusta ei myöskään kannata pitää kiirettä kotiin, sillä pelin parhaiden ja pelinjohtajien lehdistötilaisuus on kaikkien kuultavissa ja nähtävissä ottelun päätyttyä. 

Manse saapuu vieraaksi kauden avaukseen 

Jani Komulaisen pelinjohdossa jatkavan vierasjoukkue Manse PP:n runko pysyi viime kauteen nähden lähes samana. Ainut isompi vahvistus joukkueen riveihin oli Elmeri Lieto, joka on sarjan parhaita linjapelaajia ja on alkanut ottamaan myös mailan varressa roolia. Kotiuttajapuolella katseet kääntyvät vahvasti viime kauden lyöjätilaston kolmoseen Perttu Ruuskaan, joka on tälläkin kaudella ennakoitu vahvaksi ehdokkaaksi lyöjäkuninkuustaistossa. Joukkueen konkaripelaajat ja isot kulmakivet koppari Henri Puputti ja lukkari Juha Puhtimäki antavat oman panoksensa myös kotiuttamisen saralla. Talvisuperin ensimmäisissä peleissä Severi Tikkakoski ja Juuso Myllyniemi muodostivat joukkueen kärjen, mutta heidän kevättalvensa jäi rikkonaiseksi. Viimeisissä Talvisuperin peleissä joukkueen kärjen muodostivat joukkueen etukentältä tutut Simo Vainikainen ja Tomi Lehtonen. Joukkueen linjasta löytyy Liedon lisäksi viime kauden aikana joukkueeseen liittynyt Kalle-Tapio Huusko ja Matias Paanaselta on ennakoitu läpimurtoa ulkokentällä. Linjalle on ehdolla myös IPV:stä tutut Konsta Hyötyläinen ja Leevi Lehto. Puputin koppariparina on lähtökohtaisesti Topias Lilja

Viime kaudella Manse PP sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja taipui pudotuspeleissä pronssiottelussa Kempeleen Kirille. Talvisuperissa Manse PP voitti oman alkulohkonsa ja sijoittui lopputurnauksessa pronssille. Myös Superpesiskaudella tamperelaiset kuuluvat suurimpiin ennakkosuosikkeihin. 

IPV haastaa tosissaan 

IPV:n osalta takana on onnistunut Talvisuper. Joukkue sijoittui omassa lohkossaan neljänneksi kymmenellä pisteellä ja oli lähellä jopa paikkaa lopputurnauksessa. Joukkue jatkoi viime kesältä tuttua yllätyksellistä peliään ja jäi vain kertaalleen pisteittä kuudessa ottelussa. Mukaan mahtui muun muassa voitto hallitsevasta Suomen mestarista Sotkamon Jymystä. IPV on nyt takana kolme harjoituspeliä ulkoilmassa. Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna IPV kärsi 2-0 tappiot sekä Kouvolan Pallonlyöjille, että Haminan Palloilijoille vieraissa. Nyt alla on nousujohteinen kotipeli Haminan Palloilijoita vastaan. Avausjaksolla HP otti heti kättelyssä kolmen juoksun johdon, johon IPV pystyi vastaamaan vain yhdellä kavennusjuoksulla. Toisella jaksolla IPV otti toisella vuoroparilla kahden juoksun johtoaseman ja sai pidettyä haminalaiset nollassa. Kotiutuslyöntikilpailussa IPV esitteli hyviä keskiosumia ja ratkaisi pelin 3-2 kotiutuksin.

IPV:n osalta katseet nousevat jälleen kahden nuoren lupauksen lukkari Rasmus Surakan ja viime kaudella vahvasti etukentällä ja kakkosena pelanneen Miitri Pesosen otteisiin. Myös Roope Seppäseltä voidaan taas odottaa uutta kehitysaskelta linjassa. Viime kauden alussa IPV:n ongelmaksi muodostui kotiuttamisen vaikeus. Lääkkeeksi muodostui Mikko Kososen vahva kesä, Toni Laakson paluu joukkueeseen ja Ville-Veikko Ollin siirtyminen vahvemmin kotiuttajajokeriksi. Nähtäväksi jää kuinka hyvin sisäpeli toimii, kun kotiutusvastuu on tällä kolmikolla heti kauden alusta alkaen. Etenemisvoimaa joukkueelta löytyy useammalta pelaajalta ja se mahdollistaa hyvin kahden kärjen peluutuksen. 

Ennakkoarviossa IPV on jälleen haastajan asemassa. Takavuosilta muistetaan kuitenkin esimerkiksi kesä 2021, jolloin hieman samankaltaisissa lähtökohdissa ollut IPV selvitti tiensä niukasti puolivälieriin ja oli lähellä jopa pudottaa perjantain vastustajan Manse PP:n, joka kuitenkin käänsi sarjan itselleen edeten tuolloin Suomen mestaruuteen asti. Kahdella edellisellä kaudella Manse PP on ollut tyly vastustaja IPV:lle, mutta Redsit on osoittanut viime vuosina yllätysmahdollisuutensa useampaan kertaan kärkijoukkueita vastaan. 

Marko Koskinen marko@mkoskinen.net