Ajankohtaista


Hyvä taistelu kaatui yhteen lyöntiin puolivälieräkarsintojen avauksessa


Redsit lähti hyvällä ilmeellä lyhyellä varoitusajalla tulleeseen puolivälieräkarsintojen avaukseen. KiPa kuitenkin otti kunnarin turvin ottelupallon itselleen 1-0 (1-1, 2-1) lukemin.

Ottelun alkuun Redsit oli löytänyt selkeästi peli-ilmeen ja peli oli tasaista taistelua. IPV:n juoksutili aukesi heti ensimmäisen aloittavalla, kun Matias Kauppisen lyönti painui kakkosjatkeelle ja Joona Sikiö ehti kotiin. Muutenkin sisäpelissä syntyi paremmin tilannetta viime aikoihin nähden, mutta kotiuttamisessa oli edelleen pientä viilattavaa. Mukaan mahtui kotiutusyrityksissä toki myös KiPan hyviä ulkopelisuorituksia. Ulkona puolestaan IPV:n vahva kulmakivi oli huiman parannuksen räpylässä tehnyt Eero Kuitunen, joka muun muassa esti yhden läpilyönnin ja teki useamman palon jakson aikana. Ulkopelin taistelu ei kuitenkaan riittänyt lopulta jaksovoittoon, kun kolmannen tasoittavalla Topias Kaksosen lyönti sirvahti IPV:n räpylän alta jakson tasan ratkaisseeksi juoksuksi. 

Toisella jaksolla IPV:n peli jatkui ulkopelin taistelulla ja muun muassa Rasmus Surakka teki lukkarina pari hyvää suoritusta. Sisällä kotiuttaminen sakkasi edelleen pahasti. Jakson ratkaisuksi muodostui oman koiran puraisu, kun KiPan Juho Keinänen löi pallon kakkosjatkeelta läpi kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti toisen aloittavalla. Ulkona IPV:n taistelu jatkui melko hyvänä tämänkin jälkeen, mutta sisäpelissä oli ajoittaista takkuamista. Viimeisellä sisävuorolla IPV sai vielä tilanteen ja jakson juoksutilin auki Ville-Veikko Ollin kotiuttaessa Leo Gardemaisterin, mutta KiPan lukkari Joona Lehtisen taktinen väärä kahden palon tilanteessa oli lopullinen ratkaisu KiPan voitolle. 

-Nihkeää oli, mutta piru vie ärsyttää. Omasta mielestä ansaittiin voitto ja oltiin parempi joukkue tuolla kentällä tänään. Kotiutukset 2/12, niin siitä jäi piippuun. Mutta kolmetoista vastustajan yhdeksää vastaan olisi pitänyt riittää. Ylpeä tuosta taisteluilmeestä mikä oli joka jätkällä. Siitä vain huomiseen ja kyllä tämä sarja huomenna kääntyy, ykköspalkittu Rasmus Surakka kommentoi. 

-Harmittaa jätkien puolesta. Annettiin tuolla kentällä kaikkemme. Keniltä (Keinänen) hyvä lyönti siihen ja hävittiin. Pitää kuitenkin muistaa, että tuo vastustajan ulkokenttäkin on hyvä. Ei sinne helpolla juoksuja saada, että pitää olla laadukkaita lyöntejä. Kyllä siinä paikkoja katsottiin, mutta ei natsannut. Tuollaisella pelillä tullaan kuitenkin kyllä varmasti lauantaina vielä tänne, pelinjohtajaksi noussut Petri Pulliainen kommentoi. 

Redsit lähtee tasoittamaan sarjaa kotonaan heti torstaina kello 17.30. 

Samuli Pulkkinen imatran.palloveikot@ipv.fi