Superpesis

Keskiviikkona Saarikentälle

Redsit jatkaa kärkijoukkueiden haastamista keskiviikkona, kun se matkaa Vimpelin Vedon vieraaksi.

IPV lähtee otteluun sijalta yksitoista 21 pisteellä ja on karsintaviivan yläpuolella yhden pisteen Koskenkorvan Urheilijoita edellä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Kiteen Pallo (27 pistettä), Seinäjoen JymyJussit (26) ja Pattijoen Urheilijat (25) ovat kiinni villi kortti paikoissa, ja jokainen näistä joukkueista on pelannut yhden ottelun IPV:tä enemmän.

Keskiviikon ottelu on kolmas perättäinen kärkijoukkueita vastaan. Viime perjantaina loistavassa lennossa olleet Redsit nappasi toisen perättäisen kolmen pisteen voiton kaatamalla silloisen sarjakolmosen Joensuun Mailan 0-2 (2-5, 2-3) lukemin. Sunnuntaina kuitenkin ottelu Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan oli vaikeampi ja KPL vei pisteet 0-2 (2-3, 0-2) lukemin. IPV otti heti kahden juoksun johtoaseman, mutta sisäpeli vaikeutui pelin edetessä esimerkiksi ykköstilanteen purkamisen osalta. Vastaavasti ulkopeli oli hyvää ja Redsit oli sen avulla mukana taistelussa. Kopparipari Nino Muuruvirta ja Veeti Lankinen näytti loistavasti epäilijöilleen näyttämällä hienoja otteita lainamies Valtteri Hämäläisen lähdön jälkeen.

IPV:n lyöjätilaston kärjessä ovat Ville-Veikko Olli (2+28=30), Mikko Kosonen (3+19=22) ja Sasu Toikka (3+9=12). Etenijätilaston kärjessä on Miitri Pesonen (21). Toikka, Kosonen ja Matias Kauppinen on jokainen tuoneet 16 juoksua. Kärkilyöntitilastoa johtaa Sasu Toikka (103), Mikko Kosonen (89) ja Miitri Pesonen (87).

Kotijoukkue Vimpelin Veto lähtee otteluun sarjakärkenä 54 pisteellä. Se on yhdentoista ottelun voittoputkessa, ja se on napannut myös kolme pistettä kahdeksasta edellisestä ottelustaan. Se on tehnyt ylivoimaisesti eniten juoksuja Superpesiksessä (259) ja päästänyt 120, joka on Joensuun Mailan kanssa toisiksi vähiten.

Jukka-Pekka Vainionpää on koko Superpesiksen lyöjätilaston jaetulla kakkossijalla 2+70=72 lyönnillä. Janne Mäkelä on Superpesiksen lyöjätilaston viides (1+63=64). Kolmanneksi eniten lyötyjä on Juho Heikkalalla (4+14=18). Olli Heikkala on puolestaan sarjan etenijätilaston toinen 39 tuodulla. Hänen jälkeensä Vedon etenijätilastossa tulevat sarjan etenijätilaston kahdeksas Jere Saukko (36) ja Mikko Kanala (33). Elmeri Anttila on puolestaan sarjan kärkilyöntitilaston viides 129 kärkilyönnillä. Hänen jälkeensä Vedon kärkilyöntitilastossa ovat Olli Heikkala (109) ja Jukka-Pekka Vainionpää (102).

Vedon tähtisikermästä voidaan IPV:n kannalta ottaa pelaajanostona myös lukkari Teemu Kinnunen. Hän tuli paikkaamaan kesällä 2011 19-vuotiaana IPV:n lukkariongelmaa mallikkaasti. Sen jälkeen hän kehittyi kymmenisen vuotta Puijon Pesiksen ja Siilinjärven Pesiksen joukkueissa. Viime kaudeksi hän teki onnistuneen siirron Vimpelin Vetoon ja Suomen mestaruuden lisäksi hänet valittiin kauden päätteeksi vuoden lukkariksi.

IPV ja Veto ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen Ukonniemessä heinäkuun viides päivä. Tuolloin Veto vei pisteet 0-2 (2-10, 2-3) lukemin. Kuten tilastot hieman antavat osviittaa, niin avausjaksolla Veto oli murhaava ja teki vastustamattomia lyöntejä IPV:n ulkokentälle. Toisella jaksolla IPV taisteli hienosti ja oli myös jaksovoitossa kiinni Ville-Veikko Ollin kahden tavallisen juoksun arvoisella läpilyönnillä. Veto kuitenkin onnistui kääntämään jakson itselleen. Ottelun toinen jakso antoi jo pientä osviittaa Redsien heinäkuun vireestä. Ulkopeli tulee varmasti olemaan keskiviikon taistelun iso avain. Myös läpilyönnit on olleet viime otteluissa isossa roolissa Redsien pisteiden nappaamisessa ja Saarikenttä antaa sille ympäröivällä Savonjoellaan oivan mahdollisuuden.