Superpesis


Runkosarjan päätösviikko käyntiin Kiteellä


Superpesiksen runkosarja päättyy torstaina. IPV:llä on vielä jäljellä kaksi ottelua, tiistaina vieraissa Kiteen Rantakentällä KiPaa vastaan ja torstaina kotona Ukonniemessä Sotkamoa vastaan.

Viimeisille kierroksille lähdettäessä on sarjasijoituksen suhteen kaikki vielä auki. IPV on tällä hetkellä sarjassa yhdentenätoista, eli paikalla. jolle sijoittuneen joukkueen pelit päättyvät runkosarjaan. Mikäli Redsit sijoittuvat kymmenenneksi, tai paremmin, jatkuvat pelit pudotuspeleissä.  Jos sijoitus on torstain kierroksen jälkeen kahdestoista, on edessä putoamiskarsintaottelut.

Joukkueiden pistemäärät sijasta kahdeksan alaspäin ovat seuraavat: PattU 28, KiPa 27, JymyJussit 27, IPV 24, KoU 20 ja AA 15. Pattijoki ja JymyJussit ovat pelanneet jo 27 ottelua, kaikilla muilla joukkueilla pelattuja otteluja on 26.

Viidestä edellisestä ottelustaan IPV on voittanut kaksi ja hävinnyt kolme. Voitot ovat tulleet JoMaa vastaan vieraissa ja Alajärveä vastaan kotona, tappiot puolestaan vieraissa Vimpelille ja koti- sekä vierasottelussa Kouvolalla. Edellisen kerran IPV pelasi viime keskiviikkona Kouvolassa ja hävisi KPL:lle jaksoin 2-0 (6-2,5-3).

IPV tilastokärjet ovat lyödyissä Ville-Veikko Olli 2+31, tuoduissa Miitri Pesonen 24 ja kärkilyönneissä Sasu Toikka 114.

Tiistain kotijoukkue Kiteen Pallo on IPV tavoin voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi ja hävinnyt kolme. Alla on kaksi perättäistä tappiota, kotona JoMalle ja viime viikon keskiviikkona vieraissa Hyvinkään Pihkalassa Tahkolle jaksoin 2-0 (5-3,5-0).

Kiteen Pallon joukkueessa eniten lyötyjä juoksuja on jokeri Jiri Pippolalla 3+55. Tuoduissa ykkönen on Otto Kaupinen 36. Hän on ykkönen myös kärkilyönneissä lukemalla 128.

IPV ja Kitee ovat tällä kaudella kohdanneet kolme kertaa. Kitee vei nimiinsä molemmat Imatralla pelatut ottelut, toukokuussa lukemin 1-2 (2-5,3-2,0-1) supervuoron jälkeen ja kesäkuussa numeroin 0-2 (2-8,4-6). IPV oli puolestaan parempi heinäkuussa Rantakentällä pelatussa ottelussa lukemin 0-1 (3-3,4-7), Mikko Kososen lyödessä ottelussa kunnarin ja neljä tavallista juoksua.

Tomi Sillanvuo tomi.sillanvuo@gmail.com