Superpesis


Kolmen pisteen voitto – Toni Kohonen ratkaisijana


IPV otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa kukistamalla Ukonniemessä vierailleen Hyvinkään Tahkon lukemin 2-0 (6-2,6-4). Toni Kohonen löi ottelussa 1+5 juoksua.

Perjantaina Koskenkorvalle vieraissa hävinnyt IPV palasi Tahko ottelun myötä takaisin voittokantaan, ja teki sen komeasti ottamalla aurinkoisessa Ukonniemessä kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton lyömällä yhteensä 12 juoksua.Voitto oli IPV:lle toinen Tahkosta viikon sisällä

Ottelun alku ei vielä enteillyt runsasjuoksuista kamppailua. Kolmessa ensimmäisessä vuoroparissa IPV teki kaksi juoksua Toni Kohosen lyödessä avausvuorossa Ville Pietisen kotiin, ja Kouvolasta jälleen lainalla olleen Juho Hacklinin kotiuttaessa toisessa vuorossa Pietisen. Tahkon kavennuksesta vastasi joukkueensa parhaana palkittu, ja viisi juoksua lyönyt, lyöjätilastoa johtava lyöjäjokeri Juha Niemi, niin ikään toisessa vuorossa. 

Jakson ratkaisu nähtiin neljännessä vuorossa, kun IPV pelasi pitkän sisävuoron ja pyöritti peliä aina kolmannelle lyöntikierrokselle saakka. Vuorossa nähtiin neljä juoksua, lyöjinä Sasu Toikka, Toni Kohonen, Juho Hacklin ja Mikko Kosonen. Kärkimies Joona Mäkelä toi vuorossa kaksi juoksua, Joona Sikiö ja Sasu Toikka yhden mieheen. Tahko kavensi omalla tasoittavallaan juoksulla, Juha Niemen onnistuessa kotiutuksessa.

Toisen jakson ratkaisija oli Toni Kohonen lyömällä takaa läpi ja merkkauttamalla tilastoihin 1+3 lyötyä. Kunnari oli Kohoselle kautta aikojen 50:s runkosarjassa. Kohosen lyönneillä kotiin tulivat Sasu Toikka, Juho Hacklin ja Mikko Kosonen. IPV:n kuudennesta juoksusta vastasi Rasmus Surakka kotiuttamalla vielä kunnarin lyöneen Kohosen.

Tahkon jokeri Juha Niemi löi vielä kaksi juoksua, mutta tämän lähemmäs vierasjoukkue ei enää päässyt. Näin toinen jakso IPV:lle 6-4 ja koko ottelu lukemin 2-0.

IPV:n onnistujia illan ottelussa olivat Kohosen lisäksi vahvaa sisäpeliä esittänyt ja ulkokentällä hyvää kopparipeliä pelannut Juho Hacklin, hyviä otteitaan sisällä jatkanut Ville Pietinen, sekä lukkarin tontilla hyvin peliä rytmittänyt Rasmus Surakka.

Ulkopelissä Mikko Kosonen ja Sasu Toikka pelasivat varmasti ja polttivat Tahkon etenijöitä pesille yksi toisensa jälkeen. Toikka jatkoi myös sisällä vahvaa pelaamista.

Kolmostilanteetottelussa menivät Tahkolle 17-19, mutta IPV onnistui kotiutuksissaan hyvinkääläisiä paremmin. Erityisesti ottelun ensimmäisellä jaksolla IPV:n kotiutusprosentti oli murhaavan tehokasta.

IPV:ltä ottelusta olivat poissa Toni Laakso ja Sasu Iivarinen. Lainapelaajista Aappo Savikoski on palannut Kempeleelle  ja Iiro Nokkala pelasi tänään KPL:n paidassa.

IPV pelaa seuraavan kerran torstaina Kiteellä ja sunnuntaina on jälleen kotiottelun vuoro, kun Kankaanpään Maila saapuu Ukonniemeen.

Tomi Sillanvuo tomi.sillanvuo@gmail.com