Superpesis


KiPa vieraaksi ennen juhannustaukoa


IPV:n kotiottelut jatkuvat keskiviikkona, kun sillä on mahdollisuus ottaa revanssi viime torstailta Kiteen Palloa vastaan. Ottelu alkaa Ukonniemessä kello 18.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen sateisella Rantakentällä ei jättänyt IPV:n näkökulmasta hirveästi kerrottavaa. Sisäpeli ei saanut paljoa tuulta alleen ja pisteet jäivät Kiteelle 2-0 (4-0, 1-0) lukemin. Yksi vaikuttava tekijä oli IPV:n useampi poissaolo.

Redsit tekivät kuitenkin huiman parannuksen viime sunnuntaille ja kolmeen pisteen voitto irtosi Kankaanpään Mailasta 2-0 (6-1, 7-2) lukemin. Kokoonpanosta puuttui tuolloin enää Mikko Kosonen ja peli-ilo huokui muutenkin useampien onnistumisten muodossa. Samanlaisella pelillä Redsit pystyvät varmasti haastamaan myös KiPaa. Nälkää on varmasti viime torstain kohtaamisen jälkeen.

IPV lähtee otteluun sarjataulukon sijalta kymmenen. Se on kerännyt 13 ottelusta 14 pistettä. Tehtyjä juoksuja on 75 ja päästettyjä 86.

KiPa lähtee otteluun IPV:n edeltä yhdeksänneltä sijalta. Se on kerännyt 12 otteluun 15 pistettä. Joukkueen juoksuero on melko tasainen. Tehtyjä juoksuja on 58 ja päästettyjä 56. KiPa ei ole pelannut torstain IPV-kohtaamisen jälkeen.

IPV:n lyöjätilaston kärkenä on lyöntivireen löytänyt Toni Kohonen 1+18=19. Etenijätilaston kärkenä on Ville Pietinen 13 tuodulla. Kärkenä pelaava Joona Mäkelä on palkittu IPV:n parhaana kahdessa edellisessä kamppailussa ja hän on tuonut 11 juoksua alkukaudella. Pietinen on myös koko Superpesiksen kärkilyöntitilaston viides 61 kärkilyönnillä. Yksi IPV:n sisäpelin suurimmista ongelmista edellisessä KiPa-kamppailussa oli kärjen toimivuus, joka kuitenkin parannettiin jo KaMa-kamppailussa.

KiPan lyöjätilaston kärkenä on koko Superpesiksen lyöjätilaston kymmenes Jiri Pippola 0+23=23. KiPan kärki on tuonut melko tasaisesti juoksuja Elmeri Purmonen 14, Jesse Eskelinen 13 ja Samu Vainikainen 11. IPV-kasvatti Juuso Lattu on koko Superpesiksen kärkilyöntitilaston toinen 68 kärkilyönnillä. Lattu valittiin myös juuri toisen kerran uransa aikana miesten Itä-Länteen.

Kamppailun jälkeen joukkueet siirtyvät juhannustauolle. IPV:n kotiotteluputki jatkuu 30.6., kun Vimpelin Veto saapuu vieraaksi Ukonniemeen.

IPV Ylläpito samuli.17@hotmail.com