Superpesis

Alajärveltä tuomisina yksi sarjapiste

IPV:n kotimaan sarja-avaus Alajärvellä päättyi tappioon. Kotijoukkue Ankkurit ratkaisi ottelun Supervuorossa lyöjäjokeri Juho Ihamäen läpilyönnillä, ja otti ansaitun voiton. Loppunumerot Kitrolla olivat 2-1 (4-1,1-2,4-0).

Ottelun ensimmäistä jaksoa hallitsi kotijoukkue, eikä IPV päässyt missään vaiheessa kunnolla uhkamaan pirteästi pelanneiden Ankkureiden johtoa. Alajärven kärki toimi, ja se vei kärkilyönnit sekä kolmostilanteet nimiinsä. Hyvän pelin lautasen äärellä pelannut, ja joukkueensa parhaana palkittu, lukkari Elmeri Iivonen tylsytti jaksolla IPV:n sisäpelin.

Alajärvi karkasi ensimmäisellä jaksolla, toisessa vuoroparissa, jo 4-0 johtoon jokeri Juho Ihamäen kotiuttaessa kerran ja Tuukka Etulan lyödessä kaksi juoksua. Redsien juoksun ensimmäisellä jaksolla löi Ville-Veikko Olli, ja sen toi Miitri Pesonen. Juoksu syntyi kolmannessa vuoroparissa. IPV:n lukkari Rasmus Surakalle näytettiin tuomariston toimesta jakson tiimellyksessä myös keltaista korttia.

Toinen jakso meni IPV:lle, joukkueen saadessa ensimmäistä jaksoa paremmin tilannetta päälle. Redsien ensimmäinen juoksu toisella jaksolla syntyi harhaheitolla toisessa vuoroparissa, tuojana oli Nino Muuruvirta. Jaksovoiton tuoneesta 1-2 juoksusta kolmannessa vuoroparissa vastasi Ville-Veikko Olli kotiuttamalla Rasmus Surakan. Alajärven jakson ainoan juoksun löi Nestori Yli-Sissala.

Ottelun ratkaisu nähtiin Supervuorossa, kun Alajärven lyöjäjokeri Juho Ihamäen lyönti yllätti IPV:n takakentän ja painui maisemiin, tuloksen kunnari ja kolme tavallista juoksua. Näin sarjanousija Alajärvi pääsi kotiyleisön riemuksi juhlimaan kauden avausvoittoaan.

Kolmostilanteet ottelussa menivät Alajärvelle niukasti 15-14 ja kärkilyönnit 42-29. IPV:stä palkittiin ykköspalkinnolla lukkari Rasmus Surakka ja kakkospalkinolla Miitri Pesonen.