Superpesis

Ei pisteitä Sotkamosta toisen jakson heräämisestä huolimatta

IPV kärsi Sotkamossa tappion 2-0 (6-0, 3-2) lukemin. Ottelu oli pitkään selkeästi kotijoukkueen, mutta toisen jakson lopussa IPV ilmoittautui taisteluun mukaan. Se ei kuitenkaan lopulta riittänyt pisteisiin.

Ottelun avausjakso oli selkeästi kotijoukkueen heiniä. Jymyn lyöjäjokeri Roope Korhonen viimeisteli yhteensä kolme juoksua avausjakson aikana. Muista Jymyn juoksuista vastasivat Hannes Pekkinen, Valtteri Virtanen ja Juho Keinänen. Juoksuja toivat Kalle Kuosmanen sekä Niko Korhonen kahdesti, Elmeri Purmonen ja Ville Kotro.

IPV:n peli ei saanut suurempaa tuulta alleen koko avausjakson aikana ja kolmostilanteita syntyi vain yksi. Onnistumisia jakson aikana oli esimerkiksi Rasmus Surakan otteet ajoittain lautasella, kun hän otti esimerkiksi heti avausvuorolla kaksi kärpästä. Joona Mäkelä ja Miitri Pesonen pelasivat kärjessä kohtalaisesti avausjaksolla, mutta heidän eteenpäin saattelu tuotti ongelmia. Jakson loppuun lisäharmia tuotti kakkospesälle etenemässä olleen Mäkelän loukkaantuminen, ja hän joutui jättämään ottelun kesken.

Mäkelän loukkaantuminen muutti IPV:n lyöntijärjestystä toiselle jaksolle siten, että joukkue siirtyi pelaamaan pitkällä kärjellä ja kakkoskärjen avausjaksolla muodostaneet Matias Kauppinen sekä Nino Muuruvirta ottivat paikat numeroilta yksi ja kaksi. Lisäksi Ville-Veikko Olli otti paikan ulkokentältä ja numerolla kuusi.

Toinen jakso alkoi hieman samanlaisissa merkeissä kuin avausjakso. Avausjuoksu nähtiin toisen tasoittavalla, kun debyyttipeliään pelannut Valtteri Virtanen löi jo illan toisensa kotiuttamalla Hannes Pekkisen lyömällä pallon kolmospuolelle.

IPV heräsi peliin kolmannella vuoroparilla, kun se muodosti palottoman ajolähdön ja Sasu Toikka kotiutti välilyönnillä Nino Muuruvirran. Sisävuoro jatkui pitkänä ja lopulta Atte Brandtin lyönti löysi paikan kakkospuolelta ja Miitri Pesonen toi johtojuoksun. Perään IPV pelasi loistavan ulkovuoron Matias Kauppisen, Roope Seppäsen sekä Sasu Toikan tehdessä hyvät palot. IPV ei onnistunut neljännellä vuoroparilla lisäämään juoksusaldoa. Se suojasi johtoaan hyvin viimeisen ulkovuoron aikana, mutta lopulta kolmospesän polttoyritys meni pitkäksi harhaheitoksi, ja Niilo Piiponniemi sekä Juho Keinänen toivat jakson ratkaisseet juoksut Jymylle.

Kokonaisuudessaan kolmostilanteet menivät Jymylle 13-4 ja kärkilyönnit 45-21. Jymyn kakkospalkinto meni Roope Korhoselle ja ykköspalkittu sekä Ruutu-tähtipelaaja oli Kalle Kuosmanen. Oomin Energisin pelaaja oli Jymyn Niilo Piiponniemi. IPV:ltä kakkospalkinto meni lukkari Rasmus Surakalle ja ykköspalkinto jo kolmannen kerran peräkkäin Miitri Pesoselle.

IPV hakee paluuta voittojen tielle tulevana keskiviikkona kotona, kun Kiteen Pallo saapuu vierailulle Ukonniemeen.