Superpesis


Kotiotteluviikko käyntiin KiPaa vastaan


Redsit pelaa tällä viikolla kaksi kotiottelua, joista ensimmäinen käydään keskiviikkona Kiteen Palloa vastaan. Ottelu alkaa Ukonniemen stadionilla kello 18.00.

IPV otti viime viikolla kauden avausvoittonsa Joensuun Mailan kaatuessa kotona 1-0 (4-1, 4-4) lukemin ja onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla. Perjantaina kuitenkin Sotkamossa oli vaikeampi ottelu ja Jymy vei pisteet 2-0 (6-0, 3-2) lukemin. Jymy vei peliä pitkin iltaa, ja IPV sai peliään auki vasta toisen jakson kolmannella vuoroparilla. 

Myös KiPalla on alla vaikea ottelu Jymyä vastaan, kun sotkamolaiset veivät maanantaina täydet pisteet Rantakentältä 0-2 (0-2, 0-3) lukemin. KiPa voitti kauden avausottelussaan JymyJussit 2-1 (9-2, 0-3, 3-0) lukemin. Myös kauden toisesta koitoksesta Joensuun Mailaa vastaan irtosi piste JoMan voittaessa 2-1 (3-5, 8-4, 0-0, 4-3) lukemin. Sen jälkeen kiteeläisillä on alla kolme pisteetöntä ottelua Kempeleen Kiriä, Kouvolan Pallonlyöjiä ja aikaisemmin mainittua Sotkamon Jymyä vastaan. 

Molemmat joukkueet ovat napanneet siis kolme pistettä kauden ensimmäisessä viidessä ottelussa. Pistemäärään vaikuttaa osittain se, että molempien avauspelit ovat olleet pitkälti kärkijoukkueiden haastamista. Keskiviikon karjalaisten kamppailussa on kuitenkin jaossa tärkeitä pisteitä samoista sijoista taistelevien joukkueiden kesken ja odotettavissa on varmasti kuuma kamppailu. 

Joukkueet kohtasivat talvella kahdesti Ukonniemi Areenalla. 8.1. IPV oli harjoitusottelussa parempi 1-0 (5-4, 4-4) lukemin ja 12.2. Halli-SM ottelussa KiPa oli parempi kotiutuslyönneillä 1-2 (0-2, 5-3, 0-2). 

IPV:n lyöjätilaston kärjessä ovat Ville-Veikko Olli (0+6=6), Sasu Toikka (1+4=5) ja Tommi Piirainen (0+3=3). Etenijätilaston kärjessä ovat Rasmus Surakka (6), Miitri Pesonen (6) ja Joona Mäkelä (3). Kärkilyöntitilastossa piikkipaikkaa pitävät Sasu Toikka (24), Miitri Pesonen (24) ja Joona Mäkelä (17).  

KiPalta puolestaan lyöjätilaston kärjessä ovat Jiri Pippola (1+8=9), Samu Vainikainen (2+3=5) ja Aku Kettunen (2+2=4). Etenijätilaston kärjessä ovat Samu Vainikainen (6), Otto Kauppinen (5) ja Aku Kettunen (5). Kärkilyöntitilastoa johtavat Aku Kettunen (28), Matias Litmanen (22) ja Samu Vainikainen (18). 

KiPa menetti talven aikana useamman avainpelaajan, kun Elmeri Purmonen ja Hannes Pekkinen siirtyivät Sotkamon Jymyyn, Jesse Eskelinen Hyvinkään Tahkoon ja Sami Partanen lopetti. Purmosen paikkaaminen kärkietenijänä on ollut lähtökohtaisesti Otto Kauppisen vastuulla, mutta viime ottelussa ykköset hihassa pelasi Kasperi Kaksonen.

Ulkopelissä Kauppisen tehtävä on ollut korvata Pekkisen täyttämä aukko Joni Lehikoisen parina etukentällä. Pekkisen lähtö sysäsi kotiutusvastuuta enemmän Pippolan harteille ja myös esimerkiksi Samu Vainikainen ja Samu Kalle-Varonen antavat tulitukea. Eskelisen jättämän aukon täyttäminen on ollut onnistunut, kun Manse PP:stä tullut Aku Kettunen on hyvä kakkosena ja JymyJusseista siirtynyt Joona Lehtinen on nostamassa päätään sarjan huippulukkarina. Kokemusta joukkueeseen tuo Pattijoen Urheilijoista siirtynyt Paavo Pelto. Jatkajia joukkueessa on myös esimerkiksi IPV-kasvatti vaihtajajokeri Juuso Lattu ja Varosen kopparipari Lassi Vasarainen. 

 

Samuli Pulkkinen samuli.17@hotmail.com