Ajankohtaista


IPV aloitti TalviSuperin voitolla ja tappiolla


IPV aloitti Pesäpalloliiton lanseeraamaan uuden TalviSuperin kaksijakoisesti loppiaisviikonloppuna. Tärkeintä oli kuitenkin joukkueen yhteenhioutuminen.

Kaksijakoisuus kuvasti viikonloppua

IPV aloitti TalviSuperin voitokkaasti Kiteen Pallosta 2-0 (3-0, 3-0) rohkealla, iloisella ja aktiivisella pelillä. Lauantai aamuna Joensuu Areenalla esiintyi kuitenkin perjantain vastakohta ja Kempeleen Kiri oli selkeästi parempi luvuin 0-2 (1-9, 0-3).
- Tulos todellakin oli hyvin kaksijakoinen, mutta tähän viikonloppuun lähdettiin enemmän joukkue ja peli kuin tulos edellä. Kokonaisuutta pitää katsoa laajemmin kuin vain numeroita tuijottaen. Toki nekin kertovat pelaamisesta juuri tuota kaksijakoisuutta, summaa pelinjohtaja Vesa Toikka viikonloppua. 
Erityisesti joukkueen uudet miehet Eero Kuitunen, Juho Hakomäki ja Leo Gardemeister istuivat joukkueeseen kuin räpylä käteen, tuoden joukkueeseen mukavasti leveyttä ja uutta väriä. Muutoinkin viikonlopun peleissä haettiin joukkueen osalta vaihtelua pelipaikkojen ja kokoonpanon osalta.
- Tarkoitus oli hieman ehkä kokeillakin tiettyjä juttuja ja tietysti antaa pelikokemusta mahdollisimman laajalle ryhmälle. Tässä onnistuttiin ja saatiin kyllä tärkeää tietoa jo ihan näistä ensimmäisistä peleistä, missä joukkue menee. Ollaan hyvässä suunnassa, Toikka jatkaa.

Täyskäsi ja tyhjä naru

Kauden avausottelussa vastaan asettui tuttu naapuri Kiteen Pallo. Ottelu oli heti ensimmäisestä vuoroparista alkaen punaisilta rohkeaa, iloista ja aktiivista pelaamista. Joukueen parhaana palkittiin Toni Laakso, joka löi ottelussa kolme juoksua. Laakson osallistuminen koko peliin oli vielä perjantai aamupäivällä vaakalaudalla, torstaina kylmässä Ukonniemi-Areenassa hieman itseensä ottaneen nivusen kunnon takia. Onneksi tämän osalta selvittiin säikähdysellä ja mies oli pelikuntoinen. 
- Laakson lisäksi voidaan kyllä nostaa esiin kaksikon Pesonen, Surakka esitykset, erityisesti ulkopelissä. Ne olivat niitä voittavia suorituksia, hymyilee pelinjohtaja Toikka summatessaan ottelun antia. 
Joukkueen uusista pelaajista koko kolmikko pääsi heti myös tehojen makuun lyötyjen ja tuotujen juoksujen myötä. Kuitunen onnistui kärkietenijänä 100%sti. 
- Peli ilme oli meillä kyllä todella hyvä, vaikka kyseessä oli ihan ensimmäinen peli. Oli mukava pelata, totesi joukkueen kapteeni Miitri Pesonen ottelun jälkeen.

Lauantaiaamuna kentällä olikin aivan eri joukkue. Kempele veikin peliä lähes miten tahtoi, eikä onnetarkaan ollut imatralaisten puolella. 
- Kyllä me koko joukkue saadaan katsoa peiliin ihan pelinjohtoa myöden. Me olitiin koko ajan reaktioissa ja liikkeessä jollain tavalla perässä, toteaa Toikka.
- Kesää kohti. Ei näitä pidä jäädä liikaa katsomaan. Nyt otettiin ensimmäisiä askeleita joukkueena ja oppia tuli, jatkaa Pesonen. 
Lauantain ottelussa myös joukkeen kokoonpano oli hyvin erilainen, mihin viime kesänä totuttiin. Niin sisä- kuin ulkopelin osalta haettiin kokemusta hieman eri pelipaikoista.
- Kokoonpanon, tuplapelin tai aikaisen aamun taakse olisi tuloksen pohjalta helppo mennä, mutta näin se ei kuitenkaan ole. Saimme paljon tärkeää informaatiota joukkueesta kokonasuutena. Ei vaan oltu tarpeeksi räväköitä peliin, muistuttaa Toikka lopuksi.

IPV jatkaa seuraavan kerran TalviSuperin merkeissä 3.2. kun Joensuussa vastaan asettuu Puijon Pesis.

IPV pelaa TalviSuperia lohkossa A, yhdessä Sotkamon Jymyn, Kempeleen Kirin, Joensuun Mailan, Kiteen Pallon, Pattijoen Urheiijoiden ja Puijon Pesiksen kanssa. Yksinkertaisen runkosarjan jälkeen kaksi parasta joukkuetta lohkosta jatkaa lopputurnaukseen 6.-7.4. jossa ratkaistaan TalviSuperinn mestaruus. Tulospalvelun löydät TÄÄLTÄ.

IPV Ylläpito ipvreds@gmail.com