Ajankohtaista


Etusivu uusiksi - Ukonniemen stadionia kehitetään


Imatran kaupunginhallitus on maanantaina 8.1. puoltanut yksimielisesti Ukonniemen stadionalueen kehittämistä. Stadionille rakennetaan 6 uutta aitiota palvelemaan tapahtumavieraita.

Yksimielinen päätös

IPV:n toiminnanjohtaja Mikko Reitti ja hallituksen puheenjohtaja Mikko Nieminen saattoivat huokaista syvään tyytyväisyyden merkiksi, kun Imatran kaupunginhallituksen päätös stadionille rakennettavista aitoista oli puoltava. Yksimielien päätös syntyi huolellisen pohjustuksen ja avoimen keskustelun jälkeen. 
- Vaikka monet varmasti näkevät tämän IPV:n toiminnan kehittämisenä, on koko ajan taustalla ollut stadionin kehittäminen palvelemaan kaikki sen käyttäjiä. Aitioita ei tulevaisuudessa käytä vain IPV vaan ne palvelevat myös muissa tapahtumissa, kuten vaikka ensi talven SM-hiihdoissa, muistuttaa toiminnanjohtaja Reitti.
Imatran kaupunginjohtaja Matias Hildén totesi jo aikaisemmin kaupungin tiedotteessa Ukonniemen alueen kehittämisen olevan yksi kaupungin kärkihankkeista ja tämän suunnitelman ja toteutuksen tukevan kokonaisvaltaisesti alueen kehittämistä.

Positiivista päätöstä edelsi laaja sekä jopa yksityiskohtin mennyt keskustelu aitioiden tarpeellisuudesta sekä niiden taloudellisesta vaikutuksesta eri toimijoille. Aitiot mahdollistavat stadionin käyttäjille selvästi uusia, aikaisemmasta poikkeavia tulonlähteitä yhteistyökumppaneiden sekä yksittäisten tapahtumavieraiden suhteen.

Aikataulu on tiivis

Jos aitiohankkeen pystyyn nostamisen aikataulu on ollut rivakkaa, sen alettua syyskuun alussa, tulee rakentaminen olemaan samalla tavalla tiivistahtinen rupeama. IPV tulee pelaamaan kauden ensimmäisen kotiottelunsa 10.5., jolloin vieraaksi saapuu Manse PP. Aitiot ovat herättäneet jo valmisteluvaiheessa paljon kiinnostusta kumppaneiden suunnalta ja nyt kun asia on varma, säpinä tullee vain lisääntymään.
- Monet kumppanit ovat olleet kiinnostuneita saapumaan peleihin ja ilmoittaneet tulostaan. Tämä luo meille seurana taloudellista selkärankaa ja pohjaa rakentaa tulevaisuutta, mutta ennenkaikkea antaa meille rauhan viedä seuraa eteenpäin. Taloudellinen vaikutus seuralle on merkittävä, toteaa hallituksen puheenjohtaja Nieminen.
- Kun tiedustelimme muilta Superpesisseuroilta aitioiden ja niiden oheismyynnin merkitystä, vastaus oli yksiselitteinen. Lipunmyynnin varaan ei nykypäivänä voi enää rakentaa, vaan tapahtuman oheispalvelut ja elämystarjonta on merkittävässä roolissa, jatkaa Reitti.

Aitiot syntyvät yhteistyössä

Aitiot rakentaa Imatran kaupungin Rakennuttajat Oy eli tuttavallisesti Mitra. Budjetti kokonaisuudelle on n. 170 000 euroa. IPV vastaa omalta osaltaan rakennettavien aitioiden sisutamisesta ja kalustamisesta. IPV budjetti omalta osaltaan on noin 30000 euroa. 
- Tulemme kattamaan oman osuutemme omarahoitteisesti sekä kumppanitoiminnan kautta. Meille on tärkeää osoittaa, että  haluamme tehdä tätä yhdessä. Kehittää Ukonniemen urheilumatkailualuetta yhä parempaan suuntaan, Mikko Reitti toteaa.

IPV on alueen yksi merkittävimmistä toimijoista, mutta aitiot eivät ole vain IPV käyttöön. IPV maksaa aitioiden käytöstä normaalia vuokraa ja aitiot tulevat myös muiden toimijoiden vuokrattaviksi omiin tapahtumiin. Voidaankin todeta, että IPV luo myös muille toimijoille edellytyksiä tapahtumien kehittämiseen olemalla toteuttamassa aitiota. Seuran vanhaa VIP-tilaa ei jätetä tyhjilleen, vaan siitä on muodostumassa oma kokonaisuutensa, kaikille avoin IPV klubi.
- Tähän on jokaisella mahdollisuus itse ostaa pelikohtainen tai miksen vaikka koko kauden klubipassi. Kokonaisuus tulee sisältämään ruokailun, paikat parhailta katsomopaikoilta ja pelaaja-/valmenajavierailun pelin jälkeen. Uskon tälle olevan kiinnostusta, toteaa Mikko Reitti.

Edessä siis siintää mielenkiintoinen kevät ja kokonaisuus tulee varmasti herättämään kiinnostusta. Myynti tapahtumien osalta aloitetaan välittömästi, joten kiinnostuneiden kannattaa olla nyt hereillä. Parhaat pelit myydään ensimmäisenä.
- Seuralla on lipunmyyntijärjestelmä neuvotteluiden alla, joten ihan heti ei lippuja peleihin ole vielä tulossa, muistuttaa Reitti, aitiot toki on jo kaupan, hän jatkaa.

 

IPV Ylläpito ipvreds@gmail.com