Ajankohtaista


Itä-Länsi Imatralle 2025?


Imatran Pallo-Veikot ry yhdessä Imatran kaupungin kanssa, hakee järjestettäväkseen pesäpallon suurtapahtumaa Itä-Länttä, vuodelle 2025.

Imatran Pallo-Veikot ry on päättänyt lähteä hakemaan Itä-Länsi tapahtumaan Imatralle vuodeksi 2025. IPV täyttää samana vuonna 70-vuotta ja tapahtumalla juhlistetaan seuran menestyksekästä historiaa ja pesäpallon merkitystä seutukunnalla. Itä-Länsi on järjestetty edellisen kerran Imatralla vuonan 2017. Tiedossa on, että ainakin Kouvola sekä Vimpeli ovat hakemassa tapahtumaa. 

Itä-Länsi on enemmän kuin pesäpallo-ottelu

IPV lähteen kisaan mukaan hyvillä mielin, sillä tarjoaahan Ukonniemen alue erinomaiset olosuhteet tämä tyyppiselle tapahtumalle. Ukonniemen urheilumatkailualuetta on lähdetty kaupungin toimesta kehittämään määrätietoisesti 2010-luvun alussa ja se on kohonnut tänä päivänä suurtapahtumien järjestelyt mahdollistavaksi areenaksi. Pesäpallostadionilla on lähdetty rohkeasti parantamaan olosuhteita jo tämän vuoden aikana ja pieniä parannussuunnitelmia on työpyödällä.

- Haluamme kehittää tapahtumaan suuntaan, joka kokoaa kaikki pesäpallon ystävät useaksi päiväksi paikkakunnalle. Tavoitteemme on rakentaa pesisfestarit, kokonaisvaltainen tapahtumapäivien ketju, jossa pelien ympärillä tapahtuma-alueella on viihdettä, kulttuuria, liikuntaa sekä monipuolisia palveluita, kertoo IPV toiminnanjohtaja Mikko Reitti.

 

Tapahtuman merkitys alueelle merkittävä

Itä-Lännen merkitys jokaisella järjestävälle alueelle on kiistaton. Vuoden 2017 tapahtuma osoitti jo, millainen kiinnostus tällä seutukunnalla on lajia kohtaa. Itä-Länsi tuo seutukunnalle noin 1,5 miljoonan euron verran matkailutuloja. Seuran tavoite on luoda konsepti, jonka myötä vieraat haluavat viihtyä alueella pidempään kuin vain ottelutapahtuman ajan.

- Vahvuutemme on ehdottomasti erinomaiset majoitusmahdollisuudet Ukonniemen alueella ja välittömässä läheisyydessä. Tänne on helppo tulla ja tarjolla on monipuolista majoitusta tapahtumavieraille, kertoo Reitti. 

IPV hakee tapahtumaa seuraavin keihäänkärjin:

 - Imatran Pallo-Veikot täyttää 70-vuotta. Juhlatapahtuma, joka heijastaa lajin historiaa seutukunnalla.
- Alueen elinvoimaisuudelle merkittävä tapahtuma.
- Uusi konsepti  - enemmän kuin pesäpallo-ottelu.
- Pesisfestarit kokonaisvaltainen elämys.
- Herättää kiinnostuksen myös ihmisissä, jotka eivät muuten seuraa pesäpalloa.
- Urheilua ja kulttuuria.
- Heimon joulu, juhannus ja syntymäpäivä, tapahtuma, jota pesäpalloheimolaiset eivät halua jättää kokematta.