Ajankohtaista

Vahva loppu toi voiton sarja-avauksesta

IPV tarjosi viileässä Ukonniemen illassa Huumaa

Redsien pelin lopun sisäpelin parannus toi voiton ja kaksi pistettä Manse PP:stä 2-1 (0-4, 2-1, 3-2) lukemin.

IPV aloitti ottelun vahvalla sisävuorolla ja sai rakennettua hyvillä vaihtolyönneillä useammankin tilanteen, mutta kotiutukset jäivät uupumaan. Tasoittavalla ulkovuorolla IPV antoi pari tilannetta räpylästä ja Manse PP pääsi vuoron aikana kahden juoksun johtoasemaan. Jakson kolme muuta sisävuoroa ei ollut IPV:llä tilanteiden osalta yhtä vahvoja. Vastaavasti ulkopeli oli kokonaisuudessaan hyvää. Miitri Pesonen teki kovia suorituksia etukentällä ja myös lukkari Rasmus Surakka sotki hyvin ajoittain peliä ja piti syötöillään Manse PP:n lyöjäjokeri Perttu Ruuskaa kurissa. Manse PP:n sankarin roolissa avausjaksolla oli Simo Vainikainen, joka muun muassa katkaisi IPV:n rynnistystä ensimmäisen vuoron aikana tyhjentämällä kentän kopilla ja hän löi kolmannen tasoittavalla pallon takaa läpi kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti.

Toisen jakson alku oli IPV:ltä jälleen sisäpelin osalta vaikeaa. Vastaavasti vahvan ulkopelin ansiosta Manse PP sai tehtyä toisella jaksolla vain yhden juoksun useammasta tilanteesta huolimatta. Ulkopelissä esiin nousi esimerkiksi parikin kovaa hakua takakentällä tehnyt Nino Muuruvirta. Myös Roope Seppänen ja Matias Kauppinen tekivät jakson aikana isot suoritukset ulkokentällä. Yhden juoksun takaa-ajoasemassa ollut IPV sai vihdoin kaivatun terän sisäpeliin neljännen tasoittavalla. Perättäiset onnistumiset avasivat ajolähdön ja Redsit sai Toni Laakson ja Juho Hakomäen keskiosumilla käännettyä jakson itselleen huudattaen samalla Ukonniemen yleisöä.

Kauden uudistus oli, että supervuoroa ei pelattu vaan siirryttiin suoraan kotiutuskilpailuun. Siinä Manse PP teki kaksi vastustamatonta lyöntiä, mutta Redsit vastasi tasoituksella ja lopulta Roope Seppäsen kakkosjatkeen lyönnin turvin Matias Kauppinen pääsi tuomaan voittojuoksun kotijoukkueelle.

-Mahtava nousu oli. Ensimmäinen vuoro pelattiin tosi hyvin sisäpeliä, mutta ei saatu juoksua. Viimeisellä vuorolla pelattiin äärettömän hyvin ja saatiin tarvittavat juoksut. Todella tyytyväinen voittoon. Ollaan oltu sitkeitä ja tiedostettu koko ajan, että asenne on hyvä. Se tulee olemaan meidän aseemme ja vaatii sen sitkeyden ja joukkuehengen mukaan., Pelinjohtaja Vesa Toikka summasi ottelun jälkeen.