Ajankohtaista


Kaksi tärkeää pistettä matkasi Alajärvelle taistelusta huolimatta


Kauden ennätysyleisö joutui pettymään, kun Alajärven Ankkurit otti niukasti kaksi pistettä 0-1 (2-4, 1-1) lukemin.

Ottelun avausjakso noudatti suhteellisen tuttua kaavaa. IPV aloitti pelin vahvalla vuoroparilla ja oli sen päätteeksi kahden juoksun johtoasemassa. Jakso oli edetessään kokonaisuudessaan tasainen, mutta IPV:n sisäpelistä jäi puuttumaan terävyys. Yhden juoksun takaa-ajoasemassa kolmannen aloittavalle lähteneen AA:n jakson ratkaisuksi muodostui Ville Keltikankaan kolmosluukusta läpi mennyt lyönti, josta syntyi kunnari ja yksi tavallinen juoksu. 

Toisella jaksolla IPV alkoi saamaan paremmin tilannetta aikaan sisällä, mutta kotiuttamisessa onnistui vain kauden ensimmäistä peliään pelannut Miika Riikonen. Neljännen aloittavalla IPV:llä oli myös hiukan epäonnea matkassa. Muun muassa Miitri Pesonen ja Toni Laakso hakivat kolmosjatkeelta läpilyöntiä, mutta Pesosen lyönti meni niukasti laittomaksi ja Laakson lyönti pysähtyi nurmikkoon. Vastaavasti Mikko Kososen painava lyönti näytti jo varmalta juoksulta, mutta AA:n takakenttä teki tilanteesta hienon palon kotiin. Ulkona Redsien Roope Seppänen pelasi vahvaa iltaa, ja hän oli myös tuomassa toisen jakson ainoaa juoksua. Myös molempien joukkueiden lukkaripeli oli illan aikana hyvää. 

-Tilanteita saatiin riittävästi. Kaveri pelasi vahvaa ulkopeliä ja meidän lyöntien lopullinen suuntaus epäonnistui. Paikkoja oli, että olisi pitänyt tarvittavat juoksut ottaa. Kaveri venyi hyvin ja tilanteissa oli monta “jos” -sanaa. Tarvitaan harjoittelua ja uskoa omaan tekemiseen. Olen satavarma, että tuuri kääntyy ja tämä tästä aukeaa ennemmin tai myöhemmin, pelinjohtaja Vesa Toikka kommentoi. 

Redsien tärkeät pelit jatkuvat torstaina 6.6., kun se matkustaa Karjalan derbyyn Kiteen Pallon vieraaksi kello 18.00. 

Samuli Pulkkinen imatran.palloveikot@ipv.fi