Ajankohtaista

KiPa jälleen parempi

KiPa vei toistamiseen tämän kauden aikana Karjalan herruuden 2-0 (5-3, 5-0) lukemin. Kaava jatkui edellisestä peleistä tuttuna, että IPV oli mukana taistelussa, mutta lopullinen terävyys uupui ja muun muassa kaksi KiPan kunnaria nousivat isoon rooliin.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet saivat hyvin tilannetta aikaan. IPV vastasi ottelun avausjuoksusta toisen aloittavalla, mutta tasoittavan vuoron jälkeen KiPa oli 5-1 johtoasemassa. Käännekohta oli, kun Joona Mäkelä kuritti vanhaa seuraansa lyömällä pallon kakkosluukusta läpi kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti. IPV:n sisäpeli jatkui melko hyvänä tuonkin jälkeen, mutta se pääsi vain kahden juoksun päähän. Onnistujia avausjaksolla Redseiltä oli muun muassa useamman kärpäsen tehnyt lukkari Rasmus Surakka, sataprosenttisesti kentälle mennyt ja yhden tuonut kärki Leo Gardemeister sekä kaksi juoksua lyönyt Ville-Veikko Olli

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin myös kuumia Karjalan derbyn tunteita. Kolmannen aloittavalla IPV:llä oli käynnissä paloton ajolähtö, kun kotiutustilanteessa ykköspesällä olleen Matias Kauppisen katsottiin estäneen ulkopelaajaa. Tilanteesta tuomittiin kaksi paloa ja jälkipuinnit toivat keltaiset kortit Juho Hakomäelle ja Toni Laaksolle

Toisen jakson alkuun KiPa siirtyi kahden juoksun johtoasemaan. IPV:n sisäpeli ei saanut vastaavasti toisella jaksolla pitkään tuulta alleen ja se taisteli pitkälti ulkopelin kautta. Neljännen aloittava vuoro alkoi olla lopun alkua, kun KiPan Samu-Kalle Varonen löi kakkospuolelta pallon läpi kunnarin ja tavallisen juoksun arvoisesti tuoden vielä tuplajuoksun.

-Harmittaa tosi paljon, että nolla pistettä jäi käteen tältä reissulta. Ensimmäisellä jaksolla oltiin jollain tasolla mukana, mutta tuli se estämishärdelli. Toisella jaksolla ei päästy oikein mitenkään peliin kiinni. Ei pystytty voitosta pelaamaan tänään, ykköspalkittu Leo Gardemeister kommentoi.

-Kyllähän jäätiin toisella jaksolla eritoten jyrän alle. Ensimmäinen jakso oli hyvä. Joonan (Mäkelä) läpilyönti vähän käänsi painostuksen kohdetta. Se lyönti olisi ehkä ollut torjuttavissa, mutta ei pystytty siihen. Päästiin peliin kuitenkin aika hyvin takaisin ja näytti, että saatiin pientä paniikkiakin vastustajalle. Siihen estämistilanteeseen tyrehtyi ensimmäinen jakso lopullisesti. Kitee löi kuitenkin koko ajan railakkaammin ja kaaduttiin jälleen kerran läpilyönteihin. Varosen lyönti oli aivan rajassa ja tosi hyvä lyönti ja kunnia sille. Tulos on tämä ja harmittaa paljon, mutta onnitelen Kiteetä, pelinjohtaja Vesa Toikka analysoi.

Seuraavan kerran Redseillä on mahdollisuus kääntää kurssiaan, kun niin ikään päävastustajiin kuuluva Pattijoen Urheilijat vierailee lauantaina 8.6. Ukonniemessä kello 15.00.