Ajankohtaista

Kahden pisteen voitolla juhannuksen viettoon

Kunnarit oli isossa roolissa Ukonniemen koleassa juhannussaunassa, jossa Redsit otti kaksi tärkeää pistettä Seinäjoen JymyJusseilta 1-0 (4-4, 6-2) lukemin.

IPV:n peli alkoi mielenkiintoisesti, kun aloittavan sisävuoron ensimmäinen kunnon onnistuminen oli Matias Kauppisen takaa läpi mennyt lyönti, josta syntyi kunnari tyhjään kenttään. Kauppinen toi vielä tuplajuoksun ja toisen aloittavan jälkeen Redsit oli neljän juoksun johtoasemassa. Huomionarvoista oli, että avausjakson tilanteet syntyivät pitkälti kakkoskärjen toimesta. Neljännen tasoittavalle vuorolle lähdettiin IPV:n 4-1 johtoasemassa ja yksittäinen lyönti nousi jakson tuloksen kannalta isoon arvoon. JymyJussien Toni Marjamäki yllätti IPV:n takakentän tehden pelin tasatilanteeksi kääntäneen kunnarin ja kaksi tavallista juoksua. Tilanne jatkui tämän jälkeen palottomana ajolähtönä, ja IPV:n ulkokentän vahvan tekemisen ansiosta tulostaululla oli jakson päätteeksi pelin voimasuhteitakin ajoittain kuvaavat tasalukemat.

Toisella jaksolla IPV:llä kesti hetki saada koneet kunnolla käyntiin ja JymyJussit pääsi yhden juoksun johtoasemaan. Jakson sankariksi nousi Ville-Veikko Olli, joka tyhjensi kakkoskulmasta pajatson toisella sisävuorolla tuoden vielä tuplajuoksun ja löi vielä seuraavalla sisävuorolla yhden lisäjuoksun. Sen jälkeen IPV pelasi johtoasemassa vahvaa ulkopeliä Eero Kuitusen, Miitri Pesosen ja Rasmus Surakan johdolla ja viiden juoksun takaa-ajoasemaan joutunut JymyJussit sai aikaan vain yhden kavennusjuoksun.

-Kyllä siihen hyviäkin lyöntejä mahtui ja huonompiakin lyöntejä. Jokainen peli on meille tärkeä, eikä ole alettu stressaamaan. Peli kerrallaan mennään, illan sankari ja ykköspalkittu Ville-Veikko Olli tuumasi pelin jälkeen.

-Voitto on voitto ja aina voidaan jossitella sitä ensimmäistä jaksoa. Mutta se on turhaa, kun voitettiin tavallaan se ensimmäinen jakso säilymällä tasoissa. Ville-Veikko oli tänään hyvässä vireessä ja kakkoskärki teki (Nino) Muuruvirran viemänä äärettömän tärkeitä vaihtoja. Kiitos Ninolle, on tällä hetkellä kuuma pelaaja ja antoi mahdollisuuden voittaa, pelinjohtaja Vesa Toikka kommentoi.

IPV:n pelit jatkuvat juhannuksen jälkeen tiistaina 25.6. kello 18 Vimpelissä, jossa vastaan asettuu kovalyöntisenä joukkueena tunnettu Vimpelin Veto Savonjoen ympäröivällä vaarallisella Saarikentällä.

-Vastustajan läpilyönnit pitää saada minimiin, nytkin tuli yksi ja meinasi olla kohtalokas. Ulkopeliä paremmaksi ja vaihtajille enemmän tilannetta, niin sillä se ratkeaa, Toikka ennakoi tulevaa.