Ajankohtaista

KPL edellä Kaakon kahakassa

Kouvolan Pallonlyöjät vei kolme pistettä kuumassa Ukonniemen perjantai-illassa 0-2 (2-4, 3-7) lukemin. Redsit sai toiselle jaksolle loistavan alun, mutta Koplan kaksi kunnaria samalla sisävuorolla oli liikaa.

IPV:llä oli kokoonpanon osalta muutoksia, kun Toni Laakson lisäksi myös Joona Sikiö oli pois kokoonpanosta. Veeti Lankinen täytti kauden ensimmäisessä Superpesisottelussaan paikkansa kopparina onnistuneesti.

Vaikka IPV saikin avausjaksolla muodostettua kahdesti kahden palon ajolähdön, niin sisäpelissä korostui jälleen perättäisten onnistumisten uupuminen. Sisäpelin onnistujia avausjaksolla oli esimerkiksi sataprosenttisesti kärkeen mennyt Eero Kuitunen ja hyvin jokeripaidassa vaihtanut Mikko Kosonen. Ulkopeli sai vastaavasti vahvan alun ensimmäisellä vuoroparilla, kun KPL:n palottomassa ajolähdössä Rasmus Surakan syötöt ja Nino Muuruvirran heittokäsi tylsyttivät kouvolalaisten vaarallisimmat lyöjätykit kolmen palon arvoisesti. KPL oli kuitenkin jakson aikana edellä pelissä ja pääsi neljän juoksun johtoasemaan. Ville-Veikko Ollin ja Rasmus Surakan kotiutukset neljännen aloittavalla jäivät tämän jälkeen laihaksi lohduksi avausjakson osalta.

Toisella jaksolla Redsit pelasi loistavan ensimmäisen vuoroparin ollen sen päätteeksi kolmen juoksun johtoasemassa. Sisäpelissä tehtiin kärjen osalta suhteellisen onnistunut vaihto, kun Nino Muuruvirta siirtyi numerolle kaksi ja Miitri Pesonen kolmoseksi. Johto ei kuitenkaan pitänyt kauaa, kun KPL kiersi sisävuorollaan kahdesti kunniaa kolmospuolen lyönneillä Teemu Nikkasen ja Juha Korhosen toimesta ja taululla oli vuoron päätteeksi lopulliset 3-7 lukemat.

-Tultiin myös ensimmäiselle jaksolle hyvällä sykkeellä ja kaverilla ei ollut konsepti kohdallaan ja meillä mahdollisuus. Meidän mielestä tuomarivirheestä tuli ensimmäinen juoksu ja saivat auki peliään. Toiselle jaksolle lähdettiin hyökkäämään ja onnistuttiin, mutta tuli kaksi aika ratkaisevaa räpylävirhettä ja saivat läpilyönnit. Yritettiin taistella, mutta Kouvola oli tuon verran varmasti parempi. Löivät keskiosumia ja silloin voi tapahtua mitä vain. Itse ei saatu koneita käyntiin enää sen ensimmäisen vuoron jälkeen. Tulos on tuossa, mutta tyytyväinen ottelutapahtumaan ja otteluilmeeseen. Selkeästi molemmat joukkueet halusivat voittaa, mutta tällä kertaa sen vei Kouvola, pelinjohtaja Vesa Toikka kommentoi ottelun jälkeen.

IPV:n kotiottelut jatkuvat tulevana keskiviikkona 3.7., kun Kempeleen Kiri saapuu Ukonniemeen kello 18.00 alkavaan otteluun.