Ajankohtaista


IPV nimesi neljä uutta jäsentä kunniagalleriaansa


Seura nimesi Matti Mansikan, Juha Puhakan, Vesa Lipsasen ja Mikko Vitikaisen uusina jäseninä seuran kunnigalleriaan.

Seuran kunniagalleria sai 4 uutta jäsentä Matti Mansikan, Juha Puhakan, Vesa Lipsasen ja Mikko Vitikaisen myötä. Koko nelikko on toiminut vahvasti mukana IPV:n niin menestyksen hetkisssä, kuin vaikeuksien aikana. IPV kunnia galleriassa on nyt 11 jäsentä.
Sulo Lipsanen, Lauri Oinonen, Ilpo Kytösalmi, Olavi Sintonen, Rauli Rapo, Matti Stenberg, Pentti Lipponen sekä nyt uudet neljä nimettyä herrasmiestä.

Kaikkien kunniagalleriaan nimettyjen henkilöiden kunniataulut ovat nähtävissä uudistetulla Ukonniemmen stadionilla.

Tässä kuvaukset uusien valintojen takaa.

Matti Mansikka
Matti Mansikka on pitkäaikainen IPV:n valmennuksen grand old man. Uransa aikana monia joukkueita junioreista edustukseen valmentanut Mansikka on ollut mukana kehittämässä imatralaista pesäpallovalmennusta.

IPV:n voittaessa mestaruudet vuosina 1986 ja 1991 sekä IPV:n noustessa takaisin pääsarjatasolle vuonna 1999 ovat merkittävimpiä vuosia yli 50-vuotisella valmentajauralla Imatra Pallo-Veikoissa.

Valmennuksen lisäksi Mansikka on toiminut Imatran Superpesis OY:n toimitusjohtajana 1991-1994 sekä seuran toiminnanjohtajana, johtokunnan jäsenenä ja rahastonhoitana.

Matti Mansikka valittiin pesäpalloliiton vuoden valmentajaksi vuonna 1986.

Juha Puhakka
Pelaajaurallaan Puhakka saavutti pronssia vuonna 1973. Pelaajauran jälkeen Puhakka on pitkään ollut mukana seuran hallinnollissa tehtävissä. Hän on mm seurahistorian pitkäaikaisin varapuheenjohtaja 70- ja 80- luvulla. Puheenjohtajana hän toimi 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa.

Puhakka on toiminut erityisesti seuran edustusjoukkueen taustaryhmän vetäjänä. Hän on ollut mm rakentamassa 80-luvun lopun mitali ja mestaruusjoukkueita. Taustavaikuttajana häntä voidaan kutsua ns ”harmaaksi eminenssiksi”, jonka kädenjälki on näkynyt monien joukkueiden rakentamisessa sekä seuran taloudellisen tasapainon saavuttamisessa.

2000-luvulla Puhakka on jatkanut seuratyötään taustatukena seuran johtokunnalle ja vaikuttaa edelleen aktiivisesti.

Vesa Lipsanen
Vesa Lipsanen saavutti pelaajana kaksi suomenmestaruutta vuosina 1977 ja 1978. Pelaajauran jälkeen hän toimi vuoden 1986 mestarijoukkueen pelinjohtaja.  Pelaajana Lipsanen pelasi lukkarina, lyöden 7 kunnaria ja 98 tavallista sekä tuoden 81 juoksua.

Pelaajaurallaan hänet valittiin Itä-Länsi arvo-otteluun kaksi kertaa.

Vesa Lipsanen valittiin vuoden pelinjohtajaksi vuonna 1986.

Vesa Lipsanen on 1980-luvulta alkaen vaikuttanut vahvasti seuran johtokunnassa sekä seurantaustavaikuttajana, vieden seuraa eteenpäin. Pelaajauran jälkeen hän oli mukana rakentamassa vuoden 1986 mestarijoukkuetta ja toimi itse sen pelinjohtajana. Lipsanen on ollut vahva taustatoimija seuran toiminnassa 2000-luvulla, luoden edellytyksiä seuran toiminnalle. Lipsanen on IPV:n ikäinen mies, joka sai IPV-geenin jo äidinmaidossa.

Mikko Vitikainen
Mikko Vitikainen saavutti pelaajana mestaruuden IPV:n väreissä vuonna 1986 ja pelinjohtajana vuonna 1991. Lisäksi Vitikainen on voittanut suomenmestaruuden Kouvolan Pallonlyöjien (1976) ja Jyväskylän Kirin (1982) väreissä.

Mikko Vitikainen valittiin vuoden pesäpalloilijaksi vuonna 1981 ja vuoden pelinjohtajaksi vuonna 1991.

Vitikainen pelasi urallaan kaikkiaan 304 SM-sarjaottelua, joissa saavutti 1537 pörssipistettä. Hänet valittiin Itä-Länsi otteluun kahdeksan kertaa ja samoin kahdeksan kertaa Liitto-Lehdistö otteluun.