Ajankohtaista

Redsien sitkeys toi yhden pisteen Alajärveltä

IPV taisteli vaikeuksien kautta Alajärven Ankkureita vastaan yhden tärkeän pisteen, mutta AA oli lopulta parempi 2-1 (3-1, 2-4, 3-2k) lukemin.

IPV sai otteluun lupaavan näköisen alun, kun aloittavalla ulkovuorolla se sai tehtyä palon kotiin. Muutenkin ulkopeli oli jälleen melko hyvää. Tasoittava vuoro alkoi myös hyvin sisällä, kun avausjaksolla sataprosenttisesti kärkeen menneen Leo Gardemeisterin lyönti painui hieman onnekkaasti kakkospuolelta läpi kakkostilanteen arvoisesti. Tästä IPV sai jatkettua ajolähdön, mutta jakson kuvaksi alkoi muodostua kotiuttamisen vaikeus. Toisen aloittavalla AA siirtyi IPV:n ulkokentän räpylää keskikentällä hipovalla lyönnillä johtoasemaan. IPV:n sisäpeliongelmat jatkuivat pitkin jaksoa. Toisella sisävuorolla ajolähdön purkamisen vaikeus jatkui ja puolestaan kolmas sisävuoro meni täysin penkin alle. Kun neljännen aloittavalla AA oli siirtynyt jo kolmen juoksun johtoasemaan, niin tasoittavalla vuorolla Redsien juoksutilin avaus Mikko Kososen toimesta jäi laihaksi lohduksi. Yksi ottelun hahmoja oli AA:n lukkari Elmeri Iivonen, joka vaikeutti syötöillään IPV:n sisäpeliä lyöden myös yhden juoksun.

Toiselle jaksolle IPV muutti lyöntijärjestystä siten, että Joona Sikiö otti paikan kärkenä numerolla yksi. Sisäpeli ei kuitenkaan meinannut saada jakson alussa tuulta alleen ja IPV taisteli ulkopelin ansiosta. Muun muassa Miitri Pesonen teki pari hyvää paloa ja Sikiö otti tärkeän kentän tyhjentäneen kopin. Lopulta IPV oli pitkään Ville-Veikko Ollin toisen sisävuoron viimeisenä lyöjänä tekemällä juoksulla yhden juoksun johtoasemassa. AA käänsi tilanteeksi 2-1 kolmannen tasoittavalla vuorolla, mutta IPV pelasi vahvan neljännen vuoroparin. Ensin Aapo Kinnunen rakensi etutilanteen kakkosjatkeen läpilyönnillä. Tilanne jatkui takatilanteeksi, josta puolestaan Eero Kuitunen löi samoilta kohdin pallon läpi kahden juoksun arvoisesti. Lopulta IPV oli sisävuoron päätteeksi kahden juoksun johtoasemassa, kun Olli kotiutti vielä Kuitusen hieman ulkokentän avustamana. IPV pelasi johtoasemassa vahvan neljännen ulkovuoron ja Rasmus Surakan kärpänen oli viimeinen niitti varmistamaan yhden pisteen matkaamisen Imatralle.

Kotiutuskilpailussa IPV onnistui heti kahdella ensimmäisellä parilla, mutta lisäjuoksuja enää saatu. Ulkona IPV taisteli myös hyvin, mutta AA onnistui hyvillä lyönneillä tekemään tarvittavat kolme juoksua.

-Varmaan aika ansaittu lopputulos tuo, että kaveri oli tuon verran kokonaiskuvassa parempi. Oltiin huonompia ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella jaksolla kestettiin hyvin, oltiin sitkeitä ja saatiin tarvittavat juoksut. Kotarit sitten päättyi näin, ykköspalkittu Eero Kuitunen kommentoi.

-Kokonaiskuvassa neljän pisteeseen Pohjanmaan reissulta ollaan tyytyväisiä. Ensimmäinen jakso oltiin pikkasen jäljessä, mutta toiselle jaksolle sitten purtiin hammasta ja päädyttiin taistelemaan. Oltiin siinä sitten edellä, kunnes tuossa kolmannessa vuorossa AA meni rinnalle ja ohi. Kävi näyttämään, että on nyt paha paikka, kun Iivonen vei meitä siinä kolmannessa vuorossa ihan mennen tullen. Oltiin sitkeitä ja viimeiseen vuoroon Kinnunen löi ensin äärettömän hyvän lyönnin, josta kakkoskoppari otti syöksyen pallon kiinni. Sitten tuli Kuitunen heti kohta ja saatiin taisteluvoitto siitä jaksosta, joka oli meille tärkeä, ettei vastustaja saa kolmea paunaa. Kotareissa lähdettiin hyvin, mutta ei ihan riittänyt. Hyviä lyöntejä oli kaikin puolin meillä kuin heilläkin. Kokonaisuudessaan tappio ketuttaa, mutta tyyli millä taisteltiin, se miellyttää. Olen tyytyväinen joukkueen taisteluun ja kiitän poikia siitä. Ollaan iso joukkue, pelinjohtaja Vesa Toikka kiteyttää.

Seuraavan kerran Redsit nähdään tositoimissa tulevana tiistaina 16.7., kun Vimpelin Veto vierailee Ukonniemessä kello 18.00.