Ajankohtaista


Todellista Reds huumaa Ukonniemen illassa


IPV pelasi loistavan pelin kaatamalla sarjan eliittijoukkueisiin kuuluvan Vimpelin Vedon kolmen pisteen arvoisesti 2-0 (10-1, 5-4) lukemin.

Redsit aloitti ottelun vahvalla ulkopelillä ja muun muassa Roope Seppänen teki useamman hyvän suorituksen räpylässä. Sisäpeli aukesi toisen tasoittavalla, kun juuri kaksivuotisen jatkosopimuksen solminut Ville-Veikko Olli löi pallon takaa läpi tyhjentäen pajatson. Juoksutehtailu jatkui tämänkin jälkeen ja vuoron päätteeksi taululla oli 7-0 lukemat. Kolmas ulkovuoro oli puolestaan lukkari Rasmus Surakan täydellinen show. Tasoittavalla vuorolla Redsit tykitti johtonsa jo kymmeneen hyödyntämällä muun muassa Vedon parit pallon polttelut räpylässä. Vedon yksi juoksu jäi tämän tykityksen jälkeen laihaksi lohduksi vimpeliläisten näkökulmasta.  

Toisen jakson alku oli jälleen vahva, kun jo avausjaksolla kolme juoksua lyönyt ja kokoonpanoon palannut Toni Laakso kotiutti kahdesti Miitri Pesosen. Ulkona muun muassa Surakka jatkoi lautasella vahvaa tekemistä ja Redsit oli toisen vuoroparin jälkeen 5-1 johdossa, kun Eero Kuitunen ja Nino Muuruvirta kiersivät vielä peräjälkeen kunniaa. Veto pääsi vielä juoksun päähän, mutta Redsien ulkokenttä teki Mikko Kososen johdolla tärkeät onnistumiset ja kolme pistettä jäi Imatralle. 

-Ketsuppipullo toivottavasti aukesi tässä. Takki aika tyhjä tällä hetkellä. Kyllä jokainen äijä tässä joukkueessa antoi kaikkensa tuolla kentällä ja tulos on tuossa. Aika siisti fiilis. Kaikki tiesi, että lähdettiin altavastaajana ja se on ihan fakta. Moni varmasti luuli, että tulee rumaa jälkeä, kun pelit eivät ole menneet niin hyvin viime aikoina. Nyt oli kuitenkin ensin tärkeä neljän pisteen reissu Pohjanmaalle, ja nyt saatiin säilytettyä hyvä ulkopeli ja räsähti sisällä. Tätä lisää! Ykköspalkittu Miitri Pesonen kommentoi ottelun jälkeen. Pesonen toi illan aikana viisi juoksua, pelasi sataprosenttisilla kärkilyönneillä kakkoset hihassa ja teki monta isoa suoritusta ulkona. 

-Koko ottelu elettiin tunteella. Vimpeli tuli kovaa tuossa lopussa ja joutui jännittämään. Mutta räpylä piti ja äärettömän tärkeät kolme pistettä. Todella tarpeeseen tuli ja näytti, että pelata osataan, kun kaikki natsaa. Heti ensimmäisestä jaksosta alkaen tehtiin niin kuin on sovittu ja sitten vielä hyvä tuuri ja keskiosumat, niin siitä päästiin hyvään henkeen. Toiselle jaksolle pojat painotti itse kopissa, että ote ei saa lamaantua. Näin tehtiin ja tulos on tässä, pelinjohtaja Vesa Toikka kommentoi. 

Voitto nosti Redsit kymmenenneksi ja tasapisteisiin (17) Seinäjoen JymyJussien kanssa. Tulevana viikonloppuna on edessä Jäämeren kiertueeksikin kutsuttu Pohjois-Pohjanmaan tupla. Ensimmäinen ottelu on lauantaina tärkeä, kun IPV kohtaa yhdeksättä sijaa 21 pisteellä pitävän Pattijoen Urheilijat. Ottelu alkaa kello 18. 

-Tämä ilta nautitaan tästä voitosta. Sitten pikku huili ja treenit alle. Vähintään neljä pistettä otetaan siltä reissulta, Pesonen lupasi tiistain ottelun päätteeksi. 

-Seuraava peli on meille tärkeä peli Pattijokea vastaan. Siihen käydään latautumaan nyt nöyrästi, mutta itseluottamusta uhkuen, Toikka ennakoi. 

Samuli Pulkkinen imatran.palloveikot@ipv.fi