Ajankohtaista

Vaihderikas toinen jakso kääntyi Redseille PattUn vieraana

Redsit nappasi kaksi tärkeää pistettä Pattijoen Urheilijoista 0-1 (2-2, 10-11) lukemin. Toinen jakso oli todella vaihderikas trilleri, joka ratkesi IPV:lle Miitri Pesosen kunnarin myötä.

Ottelun avausjakso oli pitkälti ulkopelin juhlaa. Ottelun avausjuoksut näkivät päivänvalon toisen aloittavalla vuorolla, kun PattU:n Juuso Keski-Koukkarin lyönti painui läpi kakkosjatkeelta takatilanteessa. Tilanteesta syntyi kaksi juoksua, mutta Joona Sikiö ehti hakea pallon ja toimittaa sen Nino Muuruvirran kautta kolmospesälle ennen kunnarin syntymistä. Muuten Redsien ulkokenttä oli kotiutustilanteissa vahva tehden avausjaksolla neljä paloa kotiin. Sisäpelissä vastaavasti ongelmaksi tuli ajoittain perättäiset onnistumiset ja tilanteiden tullessa kotiuttaminen jäi laihaksi. Ensimmäinen sisäpelin kunnon hyökkäys tuli toisen tasoittavalla, kun Redsit muodosti molemmista kärjistä ajolähdöt. Ykköskärjen muodostama ajolähtö päätyi kentän tyhjentäneeseen koppiin, mutta kakkoskärjen ajolähdön päätteeksi kavennusjuoksu syntyi Rasmus Surakan lyhyellä kakkosrajan lyönnillä. Neljännellä vuoroparilla IPV pelasi hyvän ulkovuoron ja sai mahdollisuudet jakson ratkaisemiseen sisällä. Ville-Veikko Olli löikin kopparin eteen tasoitusjuoksun, mutta tilannetta jatkaneet Toni Laakso ja Leo Gardemeister eivät onnistuneet kotiutusyrityksissään ja täten avausjakso päättyi tasan.

Toinen jakso sai Redsien kannalta unelma-alun, kun se siirtyi ensin kahden juoksun johtoasemaan ja sen jälkeen Olli löi pallon kolmoskulmasta läpi kolmen juoksun arvoisesti. Ollin ruuti muutenkin jakson aikana kuivaa ja hänen johdollaan Redsit oli kolmannen aloittavan vuoron jälkeen 3-7 johtoasemassa. Tässä tilanteessa pelissä alkoi käännekohdat. Jo toisella ulkovuorolla IPV:n ulkokentällä oli vaikeuksia katkaista PattUn rynnistystä ja kolmannen tasoittavalla vuorolla kotijoukkue tykitti seitsemällä juoksulla 10-7 johtoaseman. Redsit osoitti kuitenkin sisukkuutensa ja, että peli ei ole ohi. Ensin Olli ja Laakso löivät vierailijat juoksun päähän. Sen jälkeen neljä pistettä tuplareissulta luvannut Miitri Pesonen löi pallon kakkosjatkeelta läpi kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti. Täten neljännen tasoittavalle vuorolle lähdettiin jälleen johtoasemassa, jossa Redsien ulkokenttä kesti hyvin varmistaen tärkeän voiton.

-Tyhjä olo ja aivan poikki. Peli oli jo 10-7 kaikella kunnialla hienoilla lyönneillä, ihan sama mitä teki lautasella, niin pallo oli välissä ja etenijät meni. Ei saatu paloja mistään ja tuntui, että oltiin ikuisuus siellä ulkona. Lopussa näytettiin kuitenkin luonnetta. Hieno nousu ja Pesosen Miitrille kaikki kunnia. Saatiin kaksi sarjapistettä, ykköspalkittu Rasmus Surakka kommentoi.

-Ensimmäinen jakso aloitettiin äärettömän heikosti. Puhuttiin, että kakkospuolelle tulee lyöntejä ja sieltä PattU 2-0 johtoon. Aika useasti ollaan luovutettu tuossa kohtaa, mutta nyt päästiin tasoihin ja siinä olisi ollut mahdollista ottaa jaksovoittokin, mutta ei tullut. Toinen jakso oli molemmilta joukkueilta loistava mailassa. Pallo liikkuu täällä tosi kovaa, jos ei tuule. Siellä oli paljon hyviä lyöntejä ja meidän jokerikaksikko (Olli ja Laakso) oli äärettömän kova toisella jaksolla. Maltilla otettiin kaksi tikkiä, ja sitten Pesonen löi pallon maisemaan. Pesonen puhui koko aika, että hän aikoo sinne lyödä ja sinne hän loppupeleissä löi. Räpylä kesti ja kiitokset pojille. Äärettömän tärkeät pisteet meille ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, pelinjohtaja Vesa Toikka kommentoi.

Redsien pelit jatkuvat heti sunnuntaina kello 17.00 Kempeleen Kirin vieraana. IPV on nyt sarjassa kymmenentenä 19 pisteellä, kun alkusarjaa on jäljellä neljä ottelua.