Ajankohtaista

Redsit toipui vaikeasta avausjaksosta, mutta taistelu ei tuottanut pisteitä

IPV kärsi Kempeleen Kirille tappion 1-0 (13-0, 3-3) lukemin. Toisella jaksolla Redsit taisteli, mutta se ei aivan riittänyt.

Ottelun avausjaksolla KeKi oli huomattavasti parempi kuten tulos kertoo. Alku näytti vielä suhteellisen hyvältä taistelulta, kun muun muassa Nino Muuruvirta otti ajolähdöstä kentän tyhjentäneen kopin. Pian kuitenkin KeKi aloitti osittain hyvillä lyönneillä ja osittain IPV:n ulkokentän omilla virheillä järjestelemään melkoista juoksuilottelua. Siihen mahtui muun muassa Antti Korhosen kakkosrajan kumurasta pompannut pajatson tyhjennys sekä kolme muuta läpilyöntiä, joista Tuomas Jussila ehti kiertämään kunniaa. IPV vastaavasti sai sisällä useammankin tilanteen, mutta KeKin ulkokenttä ei antanut yhtäkään kunnollista kotiutusyritystä.

Toisella jaksolla pelinkuva muuttui. Redsit avasi juoksutilin heti jakson alkuun, kun Toni Laakso kotiutti hyvin toisella jaksolla sisällä pelanneen Nino Muuruvirran kolmosjatkeen läpilyönnillä. Osittain IPV:n ulkokentän avustamana KeKi pääsi 2-1 johtoasemaan tasoittavalla vuorolla. Tämän jälkeen alkoi toisen jakson taistelu. Ensin IPV:n toisella sisävuorolla kokonaiskuvassa loistavan illan mailan varressa pelannut Mikko Kosonen löi pallon kakkosluukusta läpi yhden juoksun arvoisesti. Miika Riikonen vei Redsit hetkellisesti johtoon puolestaan kolmannen aloittavalla, kun Matias Kauppinen otettiin hänen pompusta yllätysotolla kotiin. Ulkopeli oli toisella jaksolla taas kokonaisuudessaan hyvää ja muun muassa lukkari Rasmus Surakka näytti jälleen kerran hyviä otteitaan. Taistelu ei kuitenkaan riittänyt, kun KeKi:n Ossi Meriläinen löi tasoituslyönnin kolmosluukkuun kolmannen tasoittavalla. Tilanteesta syntyi yksi juoksu ja Roope Seppäsen torjunta pelasti isommalta tuholta. Kumpikaan joukkue ei saanut itsestään enää neljännellä vuoroparilla sisällä kummemmin irti ja täten toinen jakso päättyi tasalukemin.

-Tultiin alussa ihan hyvin peliin, mutta sitten tuli muutamia räpylävirheitä. Oltiin ensimmäinen jakso tosi huonoja. Sitten tultiin tuohon toiselle jaksolle ja parannettiin kyllä. Oli kyllä paikka ottaa toinen jakso. Se jäi kyllä harmittaan henkilökohtaisesti. Etenkin tuo viimeinen sisävuoro, kun ei saatu onnistumista. Muuten oli kiva lyödä tällaisella kelillä, kun pallo kulki. Mutta ei ollut tänään ottajaksi ja sen enempää turha jossitella. Tämän päivän tulos on tämä, ykköspalkittu Mikko Kosonen totesi.

-Ensimmäisellä jaksolla oli hetken aikaa hetkemme, mutta räpylävirheisiin kaatui. Ensimmäiset seitsemän juoksua tuli läpilyönneillä aikalailla kohdiltaan vielä. Jos Kempele pääse tuolla tavalla johtoon, niin valitettavasti ei olla nousemaan. Toinen jakso jäi tietenkin meitä harmittamaan. Kempele antoi mahdollisuuden hoitaa homma, mutta ei saatu jatkuvuutta siinäkään. Kolmessa ensimmäisessä vuorossa saatiin yhdet juoksut, mutta ei lopullista niittiä. Taisi tulla yksi pieni sijoitusvirhe, ja se aina maksaa hyviä joukkueita vastaan. Harmillista, että räpylä ei pidä, mutta seuraavaan pitää lähteä ja taistella siellä, pelinjohtaja Vesa Toikka kommentoi.

IPV palaa kotikentälleen tiistaina 23.7., kun Joensuun Maila vierailee Ukonniemen stadionilla kello 18.00.