Ajankohtaista

Piste lipesi kädestä avausjakson lopussa ja tie vie putoamiskarsintoihin

IPV kärsi tappion Hyvinkään Tahkon vieraana 2-0 (3-2, 10-2) lukemin. Avausjaksolla Redsit oli vahvasti taistelussa mukana ollen myös lähellä jaksovoittoa, mutta toisella jaksolla kotijoukkue meni menojaan. Tämä tarkoittaa, että IPV jäi neljänneksi alemmassa jatkosarjassa ja kausi jatkuu putoamiskarsinnoissa.

Ottelun kahdella ensimmäisellä sisävuorolla IPV sai tilannetta, mutta kotiuttaminen sakkasi pahasti ja kotipesään syntyi neljä paloa. Ulkopeli oli kuitenkin vahva taistelun avain ja siellä nähtiin useampikin loistava suoritus. Loppupeleissä Iiro Kuosan välilyönnillä Tahko sai viimeisteltyä avausjuoksun toisen tasoittavalla. IPV pelasi tämän jälkeen heikomman sisävuoron, mutta neljännen aloittava näytti jo pientä toivonkipinää. Alkuun Tahkon lukkari Petteri Alasella oli vaikeampi ulkovuoro käynnissä ja Joona Sikiö pääsi vapaataipaleen turvin tuomaan IPV:n tasoituksen. Tilanne ehti kertaalleen kuivua jo kentän tyhjentäneeseen koppiin, mutta Leo Gardemeister kiersi kuitenkin kakkoskulmasta kunnarin tyhjään kenttään. Näin ollen Redsit pääsi neljännen tasoittavalle ulkovuorolle yhden juoksun johtoasemassa. Ulkopelin taistelu ei lopulta riittänyt, kun Juha Niemi sai näpäytettyä ensin unelmat murskanneen tasoitusjuoksun ja Santtu Patova ratkaisi perään jakson Tahkolle.

Toisella jaksolla Tahko myllytti tehden jokaisella sisävuorollaan vähintään yhden juoksun. Mukaan mahtui hyviä lyöntejä, muun muassa pari kahden tavallisen juoksun arvoista läpilyöntiä ja myös IPV:n omia räpylävirheitä. IPV:n sisäpelin tilanteet jäivät puolestaan melko vähiin ja Toni Laakson kaksi lyötyä juoksua jäivät laihaksi lohduksi.

-Ensimmäisellä jaksolla meillä oli mahdollisuus ottaa pisteet, mutta ei tarttunut. Räpylä ei pitänyt loppuun asti. Neljäs aloittava vuoro alkoi hyvin ja mentiin johtoon. Itsellä merkkimoka ja homma kuivui kokoon. Toinen jakso hävittiin selkeästi pariin räpylävirheeseen ja Niemen hyvyyteen, pelinjohtaja Vesa Toikka kommentoi.

-Jatkon osalta taistelu jatkuu. Ei kaatunut tähän yhteen peliin, vaan meillä on ollut mahdollisuus hoitaa tilanne toisin jo aiemmin, Toikka jatkoi.

Putoamiskarsinnat on määrä alkaa IPV:n kotiottelulla tulevana perjantaina. Ne pelataan paras viidestä järjestelmällä, jonka voittaja säilyttää sarjapaikan ja häviäjä karsii Ykköspesiksen voittajaa vastaan.

Vastustaja putoamiskarsinnoissa on joko Alajärven Ankkurit tai Haminan Palloilijat. AA ja HP päätyivät tasapisteisiin viimeisille sijoille, joten ne pelaavat uusintaottelun alkuviikosta. Ottelun häviäjä putoaa Ykköspesikseen ja voittaja pelaa IPV:tä vastaan.