Ajankohtaista


Redsien kausi päätökseen kotikentällä


IPV:n taistelu ei riittänyt toisessakaan puolivälieräkarsintaottelussa ja KiPa eteni puolivälieräkarsintoihin. Torstain ottelussa KiPa oli parempi 0-2 (1-3, 4-7) lukemin. Näin ollen Redsien kausi 2024 on tullut päätökseen.

Ottelun alussa IPV:llä oli ensiksi vaikea saada purettua ajolähtöä, mutta lopulta kahden palon tilanteessa Nino Muuruvirta sai lyönnin painumaan kakkosjatkeelle ja Toni Laakso ehti kotiin. KiPa kuitenkin sai omalla sisävuorollaan tilanteen tasoihin. Toinen sisävuoro meni puolestaan pitkälti kärjen suoristamiseen IPV:n osalta. Ulkona Muuruvirran heittokäsi esti kertaalleen yhden juoksun, mutta toisella kerralla heitto ei aivan onnistunut ja Topias Kaksonen pääsi kotiuttamaan veljensä Kasperi Kaksosen KiPan johtojuoksun arvoisesti. Jakson loppupuolella IPV sai tilannetta sisällä, mutta ne kaatuivat pitkälti omiin virheisiin. Ulkona puolestaan IPV:n peli oli pitkälti perussuorittamista. Samu-Kalle Varonen kuitenkin löi vielä KiPalle kolmannen juoksun läpilyönnillään. Jaksolle mahtui myös erikoinen tilanne, kun Miitri Pesoselle tuli lyöntitilanteessa kontakti KiPan lukkari Joona Lehtisen kanssa. Tilanteessa Pesoselle tuomittiin laiton lyönti kädellä lyötynä ja jälkitilanteesta hänelle annettiin myös varoitus. 

Toinen jakso sai melko hyvän alun, kun IPV tylsytti ensiksi KiPan palottoman ajolähdön ja sai sisällä vaikeuksien kautta juoksutilin auki Roope Seppäsen lyönnin painuessa hyvin kolmosjatkeelle kotiuttaen Pesosen. Tämän jälkeenkin IPV sai vielä tilannetta, mutta ei toista onnistumista. Toinen ulkovuoro alkoi Miika Riikosen hyvällä ulkopelisuorituksella, mutta sen jälkeen KiPa sai sisävuorolleen kolmen juoksun arvoisen rynnistyksen ja kolmannen vuoroparin alkuun Samu Vainikainen lisäsi pajatson tyhjennyksellä KiPan johdon jo kuuteen. Redsit ei kuitenkaan lannistunut tästä, vaan Pesonen löi pallon kolmospuolelta läpi kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti tuoden vielä Laakson lyönnistä tuplajuoksun ja näin ollen tilanne oli kaventunut 4-7 lukemiin. IPV pelasi viimeisen ulkovuoron hyvin, mutta sisäpelissä ei kuitenkaan saatu viimeistä puristusta ja KiPa eteni näin ollen puolivälieriin. 

-Aika tyhjät ajatukset. Aikamoinen alkuviikko oli, että tiistaina saatiin tietää, että tällainen mahdollisuus annettiin meille. Eilen oli aika lähellä, että oltaisiin pystytty mahdollisesti voitto alla tulemaan tänne, mutta ei ollut ottajaksi. Kyllä oli ihan ansaittu tulos meille. Mitä pidemmälle kausi meni, niin ulkopeli parani ja sisäpelissä oltiin välillä hyvin juonessa kiinni ja välillä ei niin hyvin. Väläyteltiin paljon, että osaamista on, mutta se taso ailahteli liikaa. Kyllä se ailahtelu koitui meidän kohtaloksi, ykköspalkittu Miitri Pesonen kommentoi ottelusarjaa ja koko kautta kokonaisuudessaan. 

-Kyllä olen ihan ylpeä tästä joukkueesta. Annettiin kaikkemme tässä sarjassa kentälle ja tässä varmaan tulee se ero, että toinen on runkosarjassa kahdeksas ja me siellä vähän alempana. Neljä tiukkaa jaksoa pelattiin, mutta vastustaja otti kolme ja yksi tasuri. Kitee oli varmaan parempi tuon verran mitä tuloskin kertoo. Kauden sijoitus oli varmasti se mihin IPV arvioitiinkin. Kyllä se oli aaltoilevaa, että kesäkuu oli nihkeä ja heinäkuussa saatiin hyvin peliä pyörimään. Runkosarjan loppu oli nihkeämpää ja jokainen voi tehdä omat arvostelut playoff-sarjasta. Korostan edelleen kuitenkin, että äijät antoi kaikkensa. Kyllä kun päässään playoffeihin, niin Ukonniemikin herää. Tästä on IPV:n hyvä jatkaa tulevaisuuteen. Haalarit niskaan toimistolla, niin varmasti tullaan näkemään enemmänkin näitä playoff-pelejä, pelinjohtaja Petri Pulliainen jatkoi. 

-Mieli on tosi tyhjä. Rehellisesti päällimmäisenä pettymys ja sen jälkeen helpotus. Kokonaiskausi vaikea ja ailahteli pelin taso. Tuli se yksi hyvä jakso, kun pelattiin ulkona ja sisällä hyvin ja saatiin isoilta jengeiltä pisteitä. Sitten vähän lässähti. Mutta saatiin latauduttua ja henkisesti joukkue oli mukana. Lähdettiin voittamaan tätä sarjaa ja se näkyi. Pelin taso ei vaan tässä kohtaa riittänyt. Vaikka on tyhjä pää, niin parantaa yritetään kaikessa ihan treenaamisesta lähtien. Ensi vuonna ollaan kovempia, kapteeni Joona Sikiö lupaa. 

Samuli Pulkinen imatran.palloveikot@ipv.fi